Vad ska man titta efter när man väljer en rostfritt stålgrill

De är inte alla skapade lika

Begreppet rostfritt stål är en av de vilseledande små fraserna som orsakar praktiskt taget ingenting annat än förvirring. Det som gör rostfritt stål speciellt är inte stålet och det är verkligen inte rostfritt. Rostfritt stål kan rosta, missfärga och förlora sin glans och utseende över tiden. Det finns dussintals typer av rostfritt stål och har sina egna unika egenskaper. Det finns massor av rostfria gasgrillar på marknaden, men akta dig för vad du får.

För den genomsnittliga konsumenten finns det några saker du behöver veta för att hjälpa dig att välja en rostfritt stålgasgrill : Kommer en magnet att hålla fast vid det? Hur tjock är metallen? Hur smidig är ytan? Hur var det satt ihop?

Kvalitet

Det finns många smaker av rostfritt stål. 304 rostfritt är det vanligaste (cirka 50% av världens produktion). Den används i allt från bilar och köksredskap till byggnader. Vad du behöver veta är att det finns magnetiskt (400) och icke-magnetiskt (300) rostfritt stål. 400-serien rostfritt stål är inte lika robust eller korrosionsbeständigt som 300-serien. Om du vill ha hållbarhet i din rostfria gasgrill lägger du en magnet på den. Om magneten pinnar, köp inte den. Vissa tillverkare använder en blandning av olika metaller så sätt den magneten över grillen för att testa allt.

Metallens tjocklek

Du behöver inte ta ett par kaliper med dig för att köpa en gasgrill, men det finns några sätt att få en bra bild av tjockleken på den använda metallen.

Tjockare metall kommer inte att missfärga lika snabbt som tunnare rostfria stål. Tjockare är bättre. Du kan berätta tjockleken på metallen i en rostfri gasgasgrill med den totala vikten av grillen och hur svår metallet känns. Var inte blyg och tryck på grillen i mitten av huven. Om det inte smälter är metallen troligen ganska tjock.

Stålens slut

De flesta rost får sin början i brister i metallets yta. Små små hål låter fukt och kemikalier sitta och äta i metall. Rostfritt stål, trots resistent, är inte immun för dessa problem. När du tittar på en rostfri gasgasgrill känner du ytan. Det ska ha en ren finish på den. Det finns flera ytbehandlingar i rostfritt stål, men dålig kvalitet i rostfritt stål borde vara ojämnt. Denna metall är rå från fabriken och inte färdig. En färdig yta kan vara borstat eller slät, men det ska känna sig jämnt.

Monteringen av delarna

Rostfritt stål måste monteras ordentligt för att få ut det mesta av metallens egenskaper. Spotsvetsning ger korrosionspunkter till metallen och när du trycker två delar av rostfritt stål tillsammans kommer de att smälta över tiden. De bästa rostfria grillarna är helt svetsade. Detta är en dyr process och är inte tillgänglig på nedre grillar . Vad du vill leta efter är att alla bitar kommer ihop rätt och de är fastsatta tillsammans med fästanordningar i rostfritt stål eller svetsade. Vanligtvis är popnitlar en dålig idé och om det inte är svetsat, leta efter bultar, men kontrollera bultarna med din magnet. Stålbultar kommer att rosta snabbt.

Om du slutar med en rostfri gasgrill, måste du ta hand om det . Håll det rent, håll det täckt och håll kemikalierna borta från metallen. Gödselmedel för gräsmattor är mycket frätande ämnen och kan förstöra även gasgrillarna av högsta kvalitet.