Thai Pumpasoppa med räkor & Kokosmjölk

Denna thailändska pumpasoppa är en lugnande komfortmat när vädret blir kallare. Squash kan ersättas med pumpa, och andra grönsaker kan tillsättas om du vill ha det ännu friskare. Hur som helst, du lagar mat, du får dina gäster att be om andra hjälp av denna läckra, näringsrika thailändska soppa. Riktigt färgglada och aromatiska, denna soppa är utmärkt under hösten och vintermånaderna när citrongräden kommer att gynna ditt immunförsvar och hjälpa till med att hålla bort dessa otäcka influensa buggar. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera lagret i en stor sopppanna över hög värme. Tillsätt citrongräs , limeblad, vitlök, sjalot, galangal eller ingefära. Koka 1 minut.
  2. Lägg till pumpa eller squash och sötpotatis. Koka upp och sänk sedan värmen till medelhög, simmera i 5-8 minuter, eller tills dessa grönsaker är mjuka nog för att genomborra med en gaffel.
  3. Medan du suddar, lägg till alla andra "smakämnen": chilipulver, markkorjander och kummin, fisksås, räkorpasta, gurkmeja, brunt socker, limejuice och chili.
  1. Lägg nu till räkorna och bok choy. Täck och koka i ytterligare 3 minuter, eller tills räkorna är rosa och klumpiga.
  2. Minska värmen till låg och tillsätt kokosmjölken, omrör för att kombinera (lägg upp till 1/2 burk för mycket krämig, kokosnötad soppa). Smak-testa soppan, tillsätt mer fisksås om den inte är tillräckligt salt (notera att salthalten i din soppa beror på hur salt ditt lager var att börja med). Om det är för surt för din smak, lägg till lite mer brunt socker. Om det är för salt eller söt, lägg till mer limejuice. Om du är för kryddig, lägg till mer kokosmjölk.
  3. Skiv in i skålar och servera hett med färsk koriander som ströks över. Denna soppa kan också serveras med kokt ris eller nudlar för en näringsrikt balanserad måltid. Njut av!