Kycklingpottkaka med örter

Färska gräslök och persilja lägger smaken till denna kycklingpotten. Använd puff konditorivaror, kakad paj bakverk, eller ett hemlagat bakverk till toppen av denna potten paj.

Se även
Kycklingpottpai med ostkaka Topping
Instant Pot Chicken Pot Pie

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj en grunt 2 1/2 till 3-kvarts bakfat.
  2. Sätt potatis och morötter i en mellanskockpanna; täcka med vatten och tillsätt ca 1/2 tesked salt. Täck pannan och koka över medelvärme. Minska värmen till låg och koka i ca 8 till 10 minuter, eller bara tills det är ömt. Töm och lägg åt sidan.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna eller sautpanna över medelvärme. Smörj kycklingbitarna med selleri, lök och Cajun kryddor. Koka, rör om tills kycklingen inte längre är rosa. Överför kycklingen till en skål och lägg åt sidan.
  1. Smält smör över samma låga värme i samma sautpanna eller stekpanna. Tillsätt mjöl och koka, omrör, tills det är väl blandat och bubbligt, ca 2 minuter. Rör kycklingbuljong och fortsätt att laga mat, omrör, tills det är tjockt och simmerat. Tillsätt potatis, morötter och kycklingblandning, tillsammans med gräslök, persilja, marjoram och ärtor. Rör försiktigt att blanda. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.
  2. Värm ugnen till 350 F.
  3. Rulla ut bakverk för att passa din bakningsfat. Sked kyckling och grönsaker i den färdiga bakfatet och passa bakverket på fyllningen. Borsta försiktigt med äggblandningen och skära flera 1 till 2-tums slitsar i toppen för att låta ånga komma undan.
  4. Snipa mer gräslök över toppen av skorpan.
  5. Baka i 25 till 30 minuter, eller tills guldbrun och fyllningen är bubblig.

Expert Tips:

Rulla puffkakan på ett ark av pergament eller vaxpapper. Skjut det på ett bakplåt och kyl det tills du är redo att toppa pajen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 538
Totalt fett 31 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 120 mg
Natrium 691 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 5 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)