Chokladbettkaka

När du först hör av chokladbeta kaka, kanske du undrar vem som trodde det. Stäng inte av rötterna! Du kommer inte smaka dem alls, och de gör kakan väldigt fuktig.

Denna lätta tårta är rik, chokladdekadens på sitt bästa. Det är förvånansvärt ljust och inte alltför sött så chokladsmaken lyser. Du måste försöka att tro det.

Denna tårta är fuktig och läcker utan någon toppning. Om du vill klä upp det kan du dock suga upp socker över toppen eller frost med din favoritisning.

Beroende på hur du skär det kan du få 36 till 48 portioner. Eller långt, långt mindre om du skär större torg. Om du vill behålla mer för dig själv, berätta bara de mindre äventyrliga gästerna att det finns betor i kakan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Ordna stativet i ugnscentrumet.
  2. Linja en 9 x 13-tums bakpanna med non-stick folie.
  3. I en medium skål, mäta mjöl, natron och salt. Vispa de torra ingredienserna för att kombinera dem. Ställ dem åt sidan.
  4. Puree de dränerade rånarna i en matprocessor eller en kraftig mixer. Skrapa dem i en stor skål. Du kan använda antingen en handblandare eller en stativblandare i nästa steg, så välj din skål i enlighet med detta.
  1. Tillsätt socker, vegetabilisk olja och 1/2 kopp reserverad betesaft till de renade betorna och blanda på medellång hastighet tills de kombineras.
  2. Tillsätt ägg och vanilj extrakt, blandning tills helt införlivat.
  3. Tillsätt mjölblandningen i betorblandningen. Använd medellång hastighet, blanda tills de kombineras, minst två minuter, skrapa ner sidorna ofta.
  4. Tillsätt smält otätad choklad och blanda tills den är kombinerad.
  5. Häll smeten i bakpannan. Fördela chokladchips jämnt över toppen av smeten.
  6. Baka i 30 till 35 minuter eller tills en tandpetare som sitter i mitten kommer ut ren. Torka inte över eller det blir torrt. Låt svalna till rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 111
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 86 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)