Rökt öl kan Turkiet

Dubbla storleken på burken för den här stora fågeln och du kan röka en kalkon på en ölburk. Detta är ett utmärkt sätt att hålla kalkun fuktig genom att sätta in ånga i kalkon medan det lagar mat. Om du har provat öl kan kyckling då vet du att det här kommer att bli en bra kalkon.

Vad du behöver

Hur man gör det

Töm ölburken i en annan behållare. Skär toppen av burken och häll i 12 uns öl. Lägg laurbladen och timjan. Avsätta. Kombinera 2 matskedar brunt socker med paprika, salt och peppar. Detta är gnidning för kalkon. I en annan behållare kombineras 2 matskedar brunt socker , ketchup, ättika, 2 matskedar öl och varm sås. Detta är din baste för kalkon medan den lagar mat. Förbered rökare för en 6 timmars rök.

Gnid ytan av kalkon med krydda gnidning . Försök att få så mycket som möjligt under huden, särskilt över bröstköttet. Stativ öl kan stiga upp på rökröret och sätta försiktigt kalkonen över burken så att burken är helt inuti kalkunens kavitet. Se till att kalkon står lätt och svävar inte. Turkiet måste vara stabil. När du har kalkon i rökaren låt den laga mat i ca 6 timmar vid en temperatur runt 250 grader F. Kontrollera efter en inre temperatur i låret på ca 165 grader F. (74 grader C.) Detta är när fågeln är klar . Basta kalkon med basteblandningen varannan timme under tillagningsprocessen. När du är kokad, ta av från värme och låt sitta i några minuter innan du huggar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 961
Totalt fett 31 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 445 mg
Natrium 5.353 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 2 g
Protein 124 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)