Maple Walnut Ice Cream

Smaken av den rena lönnsirapen är klart stjärnan i den här krämiga lönnvalnötglassen. Jag använde klass B lönnsirap i receptet eftersom det har en något starkare smak. Graderingssystemet har utvecklats - om du inte ser Grade B, leta efter den mörkaste: Grad A Mörkfärg och Robust smak eller Grad En Amber Färg och Rich Smak.

Tillsammans med de hackade valnötterna fanns lönnflingor till bilden i glass, * vilket gav glassen lite extra crunch och ännu mer lönnsmak. Det här är en fantastisk glass att servera med ett äpple skarpt, skomakare eller paj, eller njut av det med en drizzling av lönnsirap. Maple flingor eller valnötter skulle göra en bra toppning också.

Se även
Cherry Chocolate Chip Ice Cream
Röd, Vit och Blå Glass

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt lönnsirap i en tung medelspanna och lägg den över medelhög värme. Koka upp, minska värmen till medium och fortsätt koka i ca 3 till 4 minuter, eller tills den har minskat till ungefär 3/4 kopp. Rör i den starka kräman och ljuskrämen eller indunstad mjölk tillsammans med ett saltsträck. Koka upp blandningen och ta bort den från värmen.
  2. Vispa ägget i en medium skål tills den är väl blandad. Samtidigt vispa snabbt tillsätt cirka en tredjedel till hälften av den heta mjölken och sirapblandningen i en långsam, jämn ström. Tillsätt äggblandningen tillbaka i kastrullblandningen och visp att blanda.
  1. Placera kastrullen över låg värme och fortsätt att laga, rör om eller vispa konstant tills blandningen är ganska het. Låt inte blandningen koka . Om du har en läsbart termometer, leta efter en temperatur på ca 180 F. Blandningen blir något tjock och varm. Den minsta säkra temperaturen för äggrätter är 160 ° F.
  2. Lägg en fin mesh sikt över en skål. Häll blandningen genom sikten i skålen. Täck skålen och kylda blandningen i 3 till 4 timmar, eller tills den är noggrant kyld.
  3. Frysta vanilten i en glassmaskin (följ tillverkarens anvisningar för ditt specifika varumärke) tills det är fruset men fortfarande mjukt. Lägg till de hackade valnötterna med motorlöpning. Fortsätt churning tills isen är frusen. Överför glassen till en behållare. Täck behållaren tätt och frysta tills det är fast.

* Whole Foods säljer små burkar av lönnflingor, men Amazon har organiska lönnflingor (mycket billigare) i 1-pund väskor. (Köpa Maple Flakes From Amazon) De är fantastiska på spannmål, och jag har använt dem i dessa lönnkakor .

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 525
Totalt fett 42 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 214 mg
Natrium 91 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 1 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)