Caramel Truffles Recept

Caramel Truffles är rika, lyxiga chokladtryffel med djup smak av karamelliserat socker. Dessa görs lite annorlunda än traditionella tryffel - i stället för att de bara tillverkas med choklad och grädde, innehåller de en bas av hemlagad karamelsås som ger godisdjupet och den röda söta smaken av karamell. De har en toasty, rik sockersmak som är helt beroendeframkallande!

Vårt favorit sätt att toppa dessa är med Candied Cacao Nibs . Nibs intensiva choklad- och karamellsmak är ett perfekt komplement till tryffelarna. Du kan också toppa dem med hackade nötter, kola bitar eller bara lämna dem vanligt!

Liksom många tryffel har de flera stora kylperioder, så se till att du lämnar tillräckligt med tid när du gör dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först gör du karamellbasen. Kombinera socker, vatten och citronsaft i en liten kastrull. Värm över medelvärme och rör om tills sockret är upplöst.
  2. Fortsätt värma och låt blandningen koka, borsta ner sidorna av pannan med en våt pastryborste för att förhindra kristallisering. Låt blandningen koka tills den blir en karamellfärg. Ta bort det från värmen när det når en medelbrun färg.
  1. Under tiden värms grädden i en liten kastrull tills små bubblor bildar sig runt kanterna på pannan och det kommer nästan att koka.
  2. Placera den hackade halvsötta choklad i en medium värmeskål.
  3. Återför karamellen till värmen och häll den heta grädden i karamellen (det är naturligt att denna blandning sputter som den är blandad). Rör om, värm tills karamellen och grädden är helt kombinerade.
  4. Häll karamellgrädden i den hackade choklad. Låt det sitta i 1 minut för att mjukna chokladet och rör sedan försiktigt tills blandningen är väl kombinerad. Täck chokladet med klämfolie och svalna till rumstemperatur. När det är kallt, kyl det tills det är tillräckligt hårt för att skopa eller rör ca 2 timmar.
  5. För att bilda tryffelarna, använd en godisskopa eller en liten sked för att skopa 1-tums tryffel på en bakplåt kantad med pergament. När alla är skopade, damm händerna med kakaopulver och rulla bollarna av ganache mellan dina palmer för att få dem runt.
  6. Kyl tryffelbunten i 1-2 timmar, tills det är tillräckligt att doppa.
  7. Smält choklad godis beläggningen i mikrovågsugnen, omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning.
  8. Doppa de formade tryffelarna i beläggningen med hjälp av doppverktyg eller en gaffel, och sätt tillbaka dem till bakplåten. Medan chokladet fortfarande är våt, stänk topparna med hackade nötter, kola bitar eller Candied Cacao Nibs. Upprepa för alla tryffel och kyla i kylskåpet tills det är cirka 15 minuter. Servera vid rumstemperatur och lagra överskott i en lufttät behållare i kylskåpet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 152
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 21 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)