Glutenfri Hummingbird-tårta med krämost Frosting

Hummingbird Cake är en söt södra kusin till morotkaka. Ananas, bananer och pekannötter lägger till en fantastisk smak för denna populära traditionella tårta.

Detta recept var anpassat från ett recept som visas i Easy Gluten-Free Baking av Elizabeth Barbone.

För speciella tillfällen, gör en vacker lagad rund Hummingbird Cake. För en snabb och lätt tårta, baka denna Hummingbird Cake i en plåt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F / 176 ° C

Använd två runda 9-tums kakor, en 9x13 pan eller 36 muffinkoppar för detta recept. Om du använder kakor, lätta fett och damm med sött rismjöl. Line cupcake burkar med papperskoppar.

  1. Placera alla torra ingredienser i en stor mixskål och använd en stor visp för att kombinera grundligt.
  2. Tillsätt olja, ägg och vanilj och använd en elektrisk mixer för att kombinera. Smeten kommer att vara styv.
  3. Vik in ananas med juice, bananer och pekannötter och rör om att kombinera.
  1. Häll smeten jämnt i kokkärl eller muffinkoppar.
  2. Placera pan (er) i förvärmd ugn. Baka smeten i kaka pan (er) 40-45 minuter eller tills en tandpetare insatt i mitten av kakan kommer ut rent. Kakans topp med guldbrun. Baka muffins i ca 25-35 minuter eller tills det är klart.
  3. Coola kakor före frostning. Ta bort runda kakor från kokkärl genom att försiktigt springa en tunn spatel runt kakans kanter för att lossa kakans sidor från kokkärlen. Invertera kokkärl med kylda kakor på en trådhylla före frostning.


Creme Cheese Frosting Recept


Medan tårta eller muffins är kylningsplats smör, gräddeost och vanilj i en stor mixskål och slå högt tills det är jämnt. Tillsätt pulveriserat socker gradvis och slå tills det är mjukt och krämigt. När kakan är kall frost.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.