Klassiskt mjölkfritt vaffelrecept

Hemlagade våfflor är komfortmat för varje årstid. Billiga och enkla att göra, de är bekant för många amerikaner. Tänk på denna mjölkfria version för speciella bruncher eller som snabba vardagsmiddagar innan morgonen pendlar. Känn dig fritt att fördubbla detta recept och frysa rester för snabba morgnar.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Medan pannkakor och crepes njuter av en mestadels söt existens när det gäller toppings, är våfflor också kända för att vara den perfekta bakgrunden för välsmakande godhet också. Här är fem sätt att skapa en hjärtligare våffla med unika toppings:

Skinka och ostvafflar - Lägg en tunn skiva skinka och ost mellan din våffelmjöl för en snabb paniniliknande smörgås.

Chicken Strip Waffles-Skär din våffla i fyra och lägg till kycklingremsa bitar för en hem-version av kyckling och våfflor.

Huevos Rancheros Waffles-För att förvandla en våffla till en mexikansk mat favorit, förlora kanel och tillsätt kryddor: kummin, chilipulver och vitlökspulver. Lägg till malet jalapeno, lämna frön i om du gillar värme eller utelämna dem om du vill hålla det mildt. Lägg till två ägg över lätt på toppen, mjölkfri strimlad ost efter eget val och njut av.

Om skinka och ostvafflar inte är din sak, är du inte ensam. De söta toppingkombinationerna du är mer bekanta med finns nedan. Att helt enkelt lägga till ditt val av frukt och lite honung är tillräckligt för att toppa en våffel. Några bra toppings att lägga till dina våfflor är en bärblandning av jordgubbar, blåbär och hallon. Karamelliserade persikor, rostade havre och pulveriserat socker är också en bra kombination. Sist, kanel äpplen och mjölkfri piskad grädde är en pajliknande våffelupplevelse.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm en våffeljärn.
  2. I en medelstor blandningsskål siktas mjöl, bakpulver, socker, kanel och salt tillsammans. I en annan skål, piska äggen med mandelmjölken, smält sojamargarin och sojayoghurt tills det är väl kombinerat. Vispa de våta ingredienserna i torr, blanda tills de bara kombineras.
  3. Använd ca 1/3 kopp smör åt gången, skåpa smeten i förvärmt våffeljärn, trycka smeten på järns kanter. Koka till guldbrun, ca 4-5 minuter, eller tills järnet inte längre är ångat. Servera varmt med ditt val av påfyllningar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 246
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 181 mg
Natrium 745 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)