Decadent Chocolate Wafer Pecan Whisky Balls Recept

Passionerade hemkockar vet att ibland är den bästa semestergåvan en direkt från hjärtat ... och köket. Dessa pecan whiskybollar med chokladskivor ger en vacker och dekadent present. Den här versionen av de klassiska bourbonbollarna kräver chokladkakor med kakor för att lägga till syndig rikedom av pekannötter och din favorit whisky. De är definitivt inte en gåva för barnen. Förutom smaken är den bästa delen om dessa godis ädelstenar att de håller sig väldigt bra, så de gör en bra present eller en fest att hålla fast vid - om du kan hålla sig borta från dem.

Om du har planerat dessa vackra vuxna bara godis som present, var noga med att göra en andra sats. Du vill behålla dig själv, lita på oss.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mala pekannötterna och chokladskivorna grovt i en matberedare och töm i en stor skål.
  2. Blanda i socker, majssirap och whisky mycket grundligt (jag använder mina händer).
  3. Forma blandningen i bollar i kvarts storlek och rulla i pulveriserat socker.
  4. Förvara i en lufttät behållare på en sval plats, eller frys på ett bakplåt tills varje är fast och lagra i tätt förseglade plastpåsar.

När det gäller att ge hemlagad godis som gåvor är halva slaget presentationen.

Även om vi älskar de enkla sockerrullade versionerna, när vi ger dessa chokladwhiskyglädje som gåvor, ändrar vi saker och ting lite. Vi rullar några i pulveriserat socker, doppa lite i läcker smält mjölkchoklad, och till och med rulla några i några finhackade kanderade pekannötter. Få kreativitet. Om du är på det alkoholintresserade efterrättståget, var noga med att kolla in dessa Chocolate-Dipped Grand Marnier Infused Jordgubbar också. De gör en vacker följeslagare till whiskybollarna för någon speciell.

* Cooks Note: Du kan använda whisky eller bourbon av hög kvalitet du gillar. Vi älskar Maker's Mark.

En anteckning från författaren: "En variation av de klassiska Bourbonbollarna, chokladkakorna gör dessa syndigt rika och väldigt chokladyta! Byt din favoritvätska till whiskyen, eller rulla dem i finhackade pekannötter istället för socker, om du föredrar det. Dessa håller sig väl och är underbara med eggnog. " - Emily Crumpacker

Receptkälla: Säsongsgåvor från köket av Emily Crumpacker (Wm. Morrow & Co, Inc)
Reprinted with permission.

Författare Emily Crumpacker ger hem kockar en mängd vackra och säsongsbetonade recept för presentgivande. Vilken bättre gåva för en passionerad kock att ge än en gåva gjord i sitt eget kök? Tillsammans med stora presentuppskrifter som dessa chokladwhiskybollar, ger Crumpacker läsare med godbitar av bra råd om matskonservering och presentation.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 65
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)