Lätt Ambrosia Sallad Med Sour Cream Dressing

Detta recept från ambrosia sallad gör en utsökt fruktsallad, och det är super lätt att förbereda. Miniatyr marshmallows och kokosnöt ger fruktsallad en fantastisk struktur. Du kan också lägga till pekannötter eller valnötstycken om du vill ha lite nötterna.

Servera salladen i skålar, på salladsbladen eller på en säng av blandade gröna för en härlig presentation. Kontrasten av den frukt-studded krämig sallad på gröna är festlig.

Ambrosia var de grekiska gudarnas mat och gav dem odödlighet. Namngivning av denna salladsambrosia är en lämplig känsla för en som ofta serveras vid årsskiftet som julpartier. Ananas är också en symbol för gästfrihet, en annan lämplig känsla för fester och sammankomster.

Men salladen verkar komma från slutet av 1800-talet. Konserverad frukt är en bekvämlighet under vintern när färsk frukt inte skulle ha varit lättillgänglig. Färsk mandarin apelsiner är nu lättillgängliga under vintermånaderna, eller du kan använda konserver, som har fördelen av att skalas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Töm alla frukterna noggrant.
  2. Kombinera de dränerade frukterna, marshmallows, gräddfil och kokosnöt, blanda försiktigt men noggrant.
  3. Täck och kyla fruktsalladen tills den är ordentligt kyld.
  4. Servera sallad på salladsbladen eller blandade gröna.

Recept Tips

Om du serverar en folkmassa eller tar en skål med ambrosia sallad till en potluck, kan du istället ordna frukt på toppen för att göra en design och hoppa över sallat.

Syrgrädde lägger till en tärningselement till ambrosia sallad, men om du föredrar kan du använda vanlig grekisk yoghurt eller vanlig yoghurt. För en sötare variation kan du använda sötad yoghurt eller vispad grädde. Piskad flaska håller dock inte upp så länge, så du bör bara överväga det när du serverar salladen omedelbart.

Du kan bli kreativ med ambrosia sallad och inkludera eller utelämna många typer av frukt och nötter som passar din smak eller matkänslighet. Nyckeln är att hålla frukten bett ungefär lika stor så att de blandar sig väl.

Mer Ambrosia och Fruktsalader

Färsk fruktsallad

Ambrosia fruktsallad med kokosnöt

Gammaldags fryst fruktsallad

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 125
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 57 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)