Callos Madrilenos: Madrid-Style Tripe

Nötkötttopp, vilket är beklädnaden av nötköttsmagen, kallas "callos" på spanska. Det är en mycket traditionell maträtt i Madrid och har serverats i tavernor och på familjen matbord i århundraden. Det är en stor måltid perfekt för kalla vinterdagar.

Liksom alla traditionella rätter finns det många variationer. Detta recept innehåller serrano skinka och morcilla (spansk blodkorv), medan andra kanske använder ox kind och ett stänk av vitt vin. Det har också möjlighet att lägga till garbanzo bönor; men inte traditionell i denna trippskål, tjocknar bönorna buljongen lite.

På de flesta marknader hittar du bifftopp. Det finns tre typer av tripe - honungskaka (den mest anbudiga), fickpinnen (mindre anbud) och slät eller slät tappning (minst anbud). Om du kan, köp honungskaka tripe. Detta recept har också kalv eller grisfot - se till att den är halverad när du köper. Den lokala slaktaren kan skära den på några sekunder med sina vassa verktyg

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör tripen under kallt rinnande vatten. Ställ i en skål med kallt vatten och ättika i några minuter, skölj sedan noggrant. Skär i stycken ungefär 3-tums kvadrat.
  2. Grovhack 1 lök. Ta huvudet av vitlök och skalla varje kryddnejlika.
  3. I en stor stekpanna eller gryta med stor botten placerar du tapp- och kalv / grisfot. Täck med vatten och koka. Låt koka i 1 minut. Häll av allt vatten och skum som bildas.
  1. Tillsätt vatten för att täcka tapp- och kalvfot i samma pan. Lägg hackad lök och alla utom 3 skalade vitlöksklyftor, vikblad och pepparkorn i kruka. Koka upp och minska sedan värmen. Smäll i 3 timmar.
  2. Skaka noga resterande lök och vitlök. Skär serrano skinkan i små rutor. Skär chorizo ​​korv i runda.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna och sautélök, vitlök, skinka och chorizo ​​i 5 minuter, eller tills löken är genomskinliga. Avlägsna från värme och rör i paprika. Tillsätt blandningen i tripen.
  4. Skär morcilla i rundor och lägg i potten. Om du använder garbanzo bönor, lägg till dem nu och simma i 15 till 20 minuter.
  5. Det traditionella sättet att betjäna callos är i lergodsskålar, åtföljd av rustikt bröd.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 746
Totalt fett 46 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 255 mg
Natrium 1 499 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 72 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)