Grillad BBQ Kycklinglår

Kycklinglår är den juiciestaste, mest smakrika delen av kycklingen och när benet är kvar, smakar de ännu bättre. Men du måste behandla dem direkt i matlagningsavdelningen och det här enkla grillade BBQ-kycklingreceptet är perfekt!

Kycklingen är först marinerade i en olivolja-ättika-kryddblandning, grillad, och i de sista stadierna av matlagning, slathered med en söt-och-kryddig grillsås. Såsen kan ändras med någon av dessa såsvariationer .

Om du inte är en grillare, kolla in variationen för bakade grillade kycklingslår efter anvisningarna för receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Marinade

 1. I en stor skål, vispa ihop 1/2 kopp olivolja, 3 matskedar vinäger, 1 matsked salt, vitsocker, röda paprikaflingor och 2 tsk havsalt.
 2. Placera kycklinglår i en förslutbar plastpåse. Häll marinade över topp, tätningspåse och vänd på kappa. Kyl i 2 till 6 timmar.

Gör grillsås

 1. Under tiden förbereda såsen genom att kombinera ketchup, 1/4 kopp vit vinäger, brunt socker, söt paprika, 1 msk olivolja, chilipulver, vitlökspulver, valfri cayennepeppar och 1/2 tsk havsalt i en kastrull. Simma över låg värme i 15 minuter omblandning ibland.
 1. Ta bort såsen från värme och låt svalna i 10 minuter och täck och lägg åt sidan. Om du gör såsen en dag i förväg, kyla dig helt och förvara i en lufttät behållare i kylskåpet. Ta såsen tillbaka till rumstemperatur innan du avslutar receptet, men koka inte eller överhettar det.

Grill kycklingen

 1. Värm en grill över medium låg värme (ca 300 F / 150 C).
 2. Ta bort kyckling från marinade och kassera resterande marinade. Placera kycklinglåren på uppvärmd grill och koka i ca 30 minuter med locket nedåt och vrid ibland.
 3. När kycklingen närmar sig doneness, börja borsta såsen över ytan var 5: e minut tills kycklingen är klar och såsen har kokat ner till en klibbig konsistens. Kom ihåg att kyckling är färdig när köttet har nått en inre temperatur på 165 F / 74 C. Var noga med att testa mer än en bit för konsistens.
 4. När du har kokat genom, ta av från värme och lägg på en stor tallrik. Tält med aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter.
 5. Servera med krämig potatisallad, cole slaw, makaroner och ost, vitlöksbröd eller dina favoritgrillar.

Bakad BBQ Chicken Variation

Inte alla äger en grill, gillar att grilla eller ens vet hur man grillar. Det är där den här bakade versionen av BBQ-kyckling går in. Så stash eldsläckaren för nu och baka de låren.

 1. Marinera kycklingören med hjälp av proceduren beskrivet ovan.
 2. Förbered grillsåsen med anvisningarna i grillat recept.
 3. Värm ugnen till 400 F / 200 C.
 4. Lätt täcka en 13x9-tums pan med matlagningsspray. Ta bort låren från marinaden, kassera resterande marinaden, och lägg låren på hudsidan ner i pannan. Stek i 20 minuter. Minska värmen till 375 F / 190 C.
 1. Häll försiktigt bort eventuella ackumulerade fett och dryppings och borsta grillsås över låren. Använd tang, vänd dem över och borsta toppar med grillsås.
 2. Fortsätt att laga mat i ytterligare 15 minuter, grilla med grillsås var 5: e minut. När en läsbart termometer registrerar 165 F / 74 C, görs låren.
 3. Servera med dina favoritsidor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 864
Totalt fett 55 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 2,541 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 2 g
Protein 67 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)