Bulgariska jultålsfyllda kakaoprecept - Maslenki

Bulgariska jamfyllda kakor som kallas maslenki är populära för jul. Detta Kristi syltfyllda cookierecept går bra med turkisk glädje. De är traditionellt gjorda med svavel, men smör kommer att göra!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F. I en stor skål, slå ägg och socker tills det är lätt och skumt, ca 5 minuter. Smält smeten eller smöret och tillsätt det långsamt till ägg-sockerblandningen med vaniljen, om den blandas ständigt, när den kyls till rumstemperatur.
  2. Vispa ihop mjöl och bakpulver och tillsätt det långsamt till äggblandningen för att skapa en fast deg. Rulla ut 1/8 tum tjock på pergamentfodrade bakpannor och skär med en rund skärare. Klipp ut ett hål i mitten av halva rundan. Ta bort skrapor. Baka ca 8 minuter. Avlägsna från ugnen och kyla helt. Rulla tillbaka och repetera.
  1. Strö kakor med hål med konditorisocker. Sprid kakor utan hål med valfri sylt. Pressa tillsammans syltfylld kaka med hålkakor för att bilda en smörgås. Förvara i en lufttät behållare. Om du fryser, damm inte med konditorernas socker tills det är klart att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 252
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 116 mg
Natrium 190 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)