Kronärtskocka urval och förvaring

Squeaky kronärtskockor är fräscha

Kronärtskocka Urval

Även om kronärtskockor är tillgängliga året runt på de flesta marknader, är högsäsong från mars till maj. Välj jordklot som är djupgrön, med en stram bladformation, och de som känner sig tunga för sin storlek.

Ett bra test av friskhet är att trycka på löven mot varandra, vilket skulle ge ett pipande ljud. Vikning av tipsen kan indikera ålder, men kan också indikera frostskada.

Åldrigt bör torra kronärtskockor överföras, men de med lite frostbitt på spetsarna anses vara de bästa av många, så använd provpipet för friskhet.

Extremt hårda yttre löv och de som öppnar eller sprider ut betyder att kronärtskockan är gammal eller övermognad. Storlek har lite att göra med kvalitet eller smak. Små kronärtskockor är bara en mindre knopp. En växt kan producera upp till 30 chokes av olika storlekar.

Artichoke Storage

Friska kronärtskockor kan lagras obehandlade i en plastpåse i kylskåpet i upp till en vecka. Men eftersom du inte vet hur länge de redan har varit på din hantverkare, är det bäst att använda färska kronärtskockor på inköpsdagen. Kokade rester kan kylas upp till fyra dagar.

Kronärtskockhjärtan är också tillgängliga konserverade och frysta för tidsutmanade kockar.

Kronärtskockor måste kokas före frysning. Om du fryser dem råa, blir de bruna såväl som lider i smak och konsistens.

För att frysa hela kokta kronärtskockor för senare användning, dränera helt, linda fast i folie och packa i plastfrysar eller annan lufttät behållare i 6 till 8 månader vid 0 grader F.

Mer om kronärtskockor och kronärtskocka recept:

• Kronärtskockans urval och lagring
Kokokoktips

Hur man äter en kronärtskocka

• Artichoke Legend and Lore

kokböcker

Kokboken för kalvskockskok
Mollie Katzen grönsakshimmel
Hela matkompanionen
The Garden-Fresh Vegetable Cookbook
Fler kakor