De 6 bästa köksredskapet i rostfritt stål köper i 2018

Handla för de bästa köksartiklarna i rostfritt stål som finns på marknaden idag

Rostfritt stål köksredskap har funnits länge, och av goda skäl. Rostfritt stål är ett mycket slitstarkt material som inte kommer att rosta och det kommer inte att reagera med sura livsmedel. Den är resistent mot fläckar och kan användas vid hög värme.

Rostfritt stål finns i en mängd olika livsmedelssäkra kvaliteter, vilket kan påverka köksredskapets egenskaper och handtagsmaterialet kan påverka den maximala ugns temperaturen som köksredskapet kan klara. Vissa rostfria köksartiklar kan gropa om du lägger salt till vatten före uppvärmning. Pitting kommer inte att skada köksredskapet, men det kan vara oattraktivt. För att eliminera risken för grop, sätt ditt vatten till koka innan salt tillsätts.

Medan det låter som rostfritt stål är det perfekta materialet för köksredskap, har det en nackdel - det är inte nonstick. Bra matlagningsteknik hjälper till att hålla mat från att hålla fast, men en tjock bas som värmer jämnt är också mycket användbar. Det kan dock vara värt att investera i en billig nonstick-stekpanna för att laga mycket klibbiga livsmedel som äggröra.