Brasilianska risoles - kyckling och ostkroketter

Risoler är en populär indonesisk specialitet - krispiga kroketter med en krämig fyllning. Jag hade först risoles när jag bodde i Sydamerika - de var förberedda av en indonesisk vän. Det visar sig att risoler är ganska populära i Brasilien, även om de är beredda på ett annorlunda sätt. Indonesiska risoles har en crepe-liknande wrapper som du fyller och rullar upp, och sedan friterar. Brazilian risoles är som panerade empanadas - degen rullas ut och fylls, panerad, sedan friterad. Båda stilar är läckra och kan ha många typer av fyllningar. Detta recept är en standard (men smaskig) kyckling och ost fyllning.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera mjölk, smör och 1/2 tsk salt i en liten kastrull. Koka bara, rör sedan långsamt in mjölet med en träsked tills du har en styv smet.
 2. Fortsätt rör om värme i 2-3 minuter, tills den är väl blandad, ta sedan bort från värme och lägg åt sidan för att svalna.
 3. Placera kycklingbrösten i en större kastrull och täcka med vatten eller kycklingslager. Täcka, sätt till en mild koka och poch kyckling tills du bara kokar i ca 15 minuter. Avlägsna från värme och låt svalna, förvaring av kokvätska.
 1. Skaka kyckling i mycket små bitar när det är tillräckligt kallt att hantera (du kan använda en matberedare med plastbladet för detta).
 2. Koka lök, vitlök och paprika i ett par matskedar vegetabilisk olja tills de är mjuka och doftande.
 3. Tillsätt den strimlade kycklingen till grönsakerna med 1 kopp av den reserverade kycklingsbuljongen och kuben av kycklingbocka. Koka, rör om tills det mesta av vattnet absorberas eller indunstas.
 4. Rör 2 msk mjöl i kycklingblandningen och koka i 1 minut. Rör i mjölken och koka tills blandningen är tjock och krämig. Avlägsna från värme och rör i ostarna. Smaka med salt och peppar.
 5. Knippa mjölken och mjöl degen lätt, tillsätt lite mer mjöl om det behövs, tills det är slät. Knippa av en liten bit och rulla den på en lättmalet yta i en 4-tums cirkel (ca 2 mm tjock). Fortsätt med resterande deg, stapla degens cirklar när du går. (Eller rulla ut halva degen i en stor rektangel och skär cirklarna med en stor rund kaka eller kexskärare , upprepa sedan med den andra halvan av degen).
 6. Placera ungefär 1 matsked kycklingblandningen inuti varje cirkel av deg och vik i hälften för att stänga. Täta kanterna ordentligt.
 7. I en grund skål, vispa ägget tillsammans med en 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker. Placera brödsmulorna i en annan grund skål.
 8. Doppa varje bakverk i äggtvätten och sedan in i brödsmulorna. Lägg åt sidan på en tallrik.
 9. Värm 2 tums olja i en stor stekpanna med långa sidor till 350 grader.
 1. Stek risolerna i partier tills de är guldbruna. Tappa på pappershanddukar. Servera varma.
 2. Risoler kan hållas varma (eller uppvärmda) i en 200 graders ugn i upp till en timme. Risoler kan framställas och paneras, sedan kylas i flera timmar före stekning.

Gör cirka 15-20 risoler.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1573
Totalt fett 154 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 104 g
Kolesterol 94 mg
Natrium 1 071 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 3 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)