Melitzanosalata: Aubergine Dip Med Tomat

Melitzanosalata- skriftlig μελιτζανοσαλάτα på grekiska och uttalade meh-leed-zah-no-sah-LAH-tah- är en läcker, traditionell grekisk aubergine dip. Och det är mångsidigt-du kan servera det med crusty bröd som en aptitretare eller som en sida maträtt med kött.

Vissa melitzanosalata recept kan bli ganska komplicerade, men det här är ganska enkelt. Om du är en hängiven fan av den traditionella kan du gå extra steg och laga auberginen över en vedvakt eller tillsätta träflis till en kolgrill. Antingen kommer att resultera i den djupa, rökiga smaken. Den här versionen levererar fortfarande ett gott resultat, och innehåller hackade tomater (färska, inte ersätt konserverad!), Även om äkta grekisk melitzanosalata vanligtvis inte gör det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Pierce aubergine med en gaffel. Char äggplantan på en grill eller över en öppen flamma tills auberginen blir svart och är väldigt mjuk. Skynda inte matlagningstiden - aubergine kan vara bitter när den inte kokas genom.
  2. Ställ auberginet åt sidan på en hyllan placerad över pappershanddukar för att svalna och tömma.
  3. Skala auberginet när det är tillräckligt coolt för att röra. Huden bör lätt gå i hand.
  4. Placera den skalade aubergine i en skål och använd två knivar för att hugga den. Rör i vitlök, sjalottenlök eller skalle, tomater och persilja.
  1. Blanda oljan och citronsaften i en liten skål. Tillsätt blandningen långsamt till aubergine, med en gaffel eller händerna för att arbeta in. Oljan och citronsaften kommer att separeras om du bara lägger den och rör om.
  2. Smaka med salt och peppar. Överför melitzanosalaten till en skål och garnera med svarta oliver och en kvist persilja.

Några tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 90
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 45 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)