Slow Cooker Swedish Meatballs With Cream Gravy

Dessa crock potten svenska köttbullar är super lätt att förbereda och laga mat. Servera smakrika köttbullar och sås med varma kokta nudlar eller ris.

Använd sur grädde eller tung söt grädde till såsen. Kondenserad nötköttbuljong ger såsen biffig smak.

Receptet multipliceras enkelt för en folkmassa. När såsen har förtjockat, sätt tillbaka köttbullarna till långsam spis och håll dem varma för servering.

Köttbullarna bakas på ett stativ i en pannkakspanna eller rostpanna och sedan läggs de till långsam spis med köttbuljong.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt brödsmulor i mjölk i 5 minuter i en stor mixskål. Tillsätt markbiffen och fläsk, ägg, lök, 1 1/4 tsk salt, muskotnöt och allspice; blanda väl. Form i 1-tums köttbullar.
  2. Placera köttbullarna på ett stativ i en pannkakspanna och baka i 15 till 20 minuter vid 400 eller tills de är kokta genom. De bör registrera minst 160 F på en snabbläs termometer som sitter i mitten av köttbollen. Om det finns fjäderfä i köttbullarna är den minsta säkra temperaturen 165 F.
  1. Lägg de bruna köttbullarna i långsam spis. Lägg till 1/2 kan köttbuljong och peppar. Täck och koka på LOW i 3 till 5 timmar.
  2. För att tjocka såsen, sätt långsam spis till högt. Kombinera smör och mjöl för att göra en mjuk pasta. Lägg till pasta till kvarvarande 1/2 kan köttbuljong och häll över köttbullar.
  3. Koka tills förtjockat, ca 45 minuter.
  4. Ta bort köttbullarna med en slitssked. Rör sur grädde eller grädde i buljongen tills den är jämn. Smak och tillsätt salt, om det behövs.
  5. Häll såsen över köttbullarna och servera med nudlar eller potatis.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 728
Totalt fett 40 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 317 mg
Natrium 1,251 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 3 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)