Beefy Greek Skillet

Det här enkla receptet använder orzo pasta, tomater, nötkött och fetost för en utsökt grekisk inspirerad måltid.

Jag använder alltid fräsch rosmarin i detta, för torkad rosmarin är bara en massa små nålar. Om du inte hittar färsk rosmarin, släpp bara ut det; detta recept har fortfarande gott om smak. Du kan använda någon annan typ av pasta du vill, även armbågsmakaron. Bara se till att du fortsätter att testa pastaen som receptet kockar för att se till att det inte överhettas.

Du kan också ändra örter och kryddor i detta recept. Utsätt rosmarin och tillsätt lite basilika, eller utelämna oregano och tillsätt marjoram. Se bara till att du skriver ner ändringarna när du gör dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

Brun nötköttet, lök och vitlök i stor stekpanna. Dränera väl Tillsätt paprika, pasta, tärnad tomat, tomatpuré, vatten, rosmarin, oregano, kanel, salt och peppar; rör om att kombinera, se till att pasta är täckt av vätska.

Värm blandningen till kokning, minska sedan värmen, täck och simma 11 till 13 minuter, rör om ofta tills orzo är ömt. Jag rör det här varannan minut.

Orzan har en tendens att sjunka till botten av stekpannan och pinnen. Du måste skrapa botten av stekpannan bra varannan minut.

Ta av stekpannan från värmen, strö över osten och oliverna över grytan. Täck och låt stå 2 till 4 minuter tills osten mjuknar.

Under tiden kombinera gräddfilen, rosmarin och körsbärstomater i en liten skål. Sked denna blandning över maten och servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 568
Totalt fett 26 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 128 mg
Natrium 498 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 6 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)