Bananmutskaka med chokladiscing

Denna bananmutskaka med chokladisning är en av de sällsynta koshererna för Påsk-desserter som du vill servera året runt. (Det är också ett bra sätt att använda kvarvarande matzo kaka måltid efter Pesach.) Den mörka chokladisningen kan göras antingen pareve eller mejeri. Det är en fin touch för snyggare måltider, men du kan släppa bort frostningen helt - kakan är så fuktig och utsökt, du kan servera den oadornad för avslappnad mellanmål.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Fett en 8- till 8-tums kakorpanna eller glasbakningsfat med smör (om du gör kakmjölk) eller olja (om du gör kakan). Avsätta.
  2. I en medium skål, vispa ihop jordnötterna och matzo kaka måltid.
  3. I en stor skål, med hjälp av elektriska beaters eller en ballongvisp , slå äggulorna med 1/2 kopp sockret tills äggulorna är tjocka och citronfärgade. Rör i mashed banan och vanilj extrakt.
  1. I en annan stor skål, slå äggvita och salt med rena, torra beaters eller en visp tills mjuka toppar bildar. Tillsätt resterande 1/4 kopp socker och fortsätt att slå tills äggvitorna håller styva toppar.
  2. I 3 tillsatser vik alternerande muttrarna, sedan äggvitorna i äggula-blandningen och slutar med de vita. Häll smeten i den beredda pannan, och försiktigt släta toppen med en spatel.
  3. Bak kakan i den förvärmda ugnen i ca 35 minuter, eller tills kakan är guldbrun och en tester som sätts i mitten kommer ut ren. Placera kakan på ett ställ och låt svalna i pannan.
  4. Medan kakan är kylning, gör isningen: Placera choklad, smör (eller kokosnötolja eller margarin) och apelsinjuice i en liten tung kastrullsats över låg värme. Vispa hela tiden tills choklad smälts och blandningen är jämn. Ta bort från värmen och låt svalna i ca 5 minuter innan den sprids över kakan. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 295
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 105 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)