Honung sötad morotkugel (Parve)

Sötad med honung och lysande med citronskal, den här morotkugeln påminner om morotkaka, men kan fortfarande hålla sin egen som en rätter till god smak. Piskade äggvitorer lätta texturen, och gör det mindre puddingliknande än många grönsakskuglar. Baka kugeln i loafpannor för enkel frysning, muffinspåse för individuella portioner, eller en Bundt-pan för en fin presentation vid speciella tillfällen. Detta recept fryser väl.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Smörj antingen två loafpannor, två 12-kopps muffinburkar eller en Bundt-pan.
  2. Använd en matberedare som är utrustad med en rivningsskiva eller en räffladare, finfördelad morötterna.
  3. I en stor skål, använd elektriska beaters, en manuell roterare eller en wire whisk att b ät äggvitorna tills styva toppar form . Avsätta.
  4. Lägg de strimlade morötterna i en annan stor skål. Tillsätt äggulor, honung, olja, vanilj och citronskal. Blanda väl.
  1. I en annan skål, vispa ihop mjöl (er) och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen i morotsmörtan och blanda tills det är smidigt. Rör om rosinerna om de används.
  2. Vik försiktigt de slagna äggvitorna in i kugel-smeten i 3 tillägg. Häll eller sked kugelblandningen i den färdiga panelen.
  3. Baka kugeln i den förvärmda ugnen tills den är fast, gyllene och en tester som sitter i mitten kommer ut ren, ca 20-25 minuter för muffins, 35 till 40 minuter för brödkorgar eller 45 till 50 minuter för en Bundt-pan.

Mirs recepttestnoteringar och tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 275
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 237 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)