Bakat hälleflundra och Parmesan Crumb Topping Recept

Denna crumb-toppade hälleflundra är ett snabbt och enkelt sätt att förbereda den milda, utsökta fisken. Den välsmakande, smörgåsiga smultillningen ger hälleflundra fin smak och konsistens, och det bakar på bara några minuter.

Välj Pacific eller Alaskan hälleflundrafiléer eller biffar för detta recept. Vilda Atlanten av hälleflundra är en hotad art, men odlad hälleflundra kan användas. Vissa andra stora platta kan också märkas med hälleflundra. Några möjliga substitutioner för den dyrare hälleflundra inkluderar piggvar, kolja, torsk och randig bas.

Servera dessa läckra hälleflundrafiléer med ris, rostade potatisar eller kokta nya potatis tillsammans med en kastad grönsallad och ångade grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F.
  2. Spraya ett rimmat bakplåt med nonstick matlagningsspray eller stryk panelen med nonstickfolie.
  3. Skär hälleflundra för att göra fyra (6 ounce) portioner. Ordna filéerna på det tillagade bakplåten, höljets sida neråt.
  4. Riva brödet i bitar och sätt i matberedaren. Pulsa tills brödsmulorna är bra.
  5. I en medium skål, kombinera smulorna med parmesanost, persilja, vitlök och lökpulver, salt, peppar och smält smör. Blanda väl.
  1. Stänk de smöriga krydda brödsmulorna på hälleflundrabitarna. klappa ner för att hjälpa smulorna att hålla sig till toppen av fiskfiléerna.
  2. Baka hälleflundrafiléerna i ca 10 till 12 minuter, eller tills fisken registrerar 145 F på en snabblästtermometer . Alternativt kan du prova fisken för flaking med en gaffel.
  3. Servera hälleflundra med färska citron kilar eller skivor.

tips

För att testa fisk för doneness, sätt in en gaffel i en filé och vrid den något för att kontrollera att det är flakat. När det är klart kommer fisken att flinga i sektioner och det blir ogenomskinligt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 303
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 119 mg
Natrium 403 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)