Hot Chili Pepper Grillsås

Denna kryddiga och smakfulla grillsås är lagrad med smakfulla ingredienser för att göra den komplex men ändå perfekt att komplimentera mat utan att övervinna dem. Justera spiciness genom att ändra mängden chili du lägger till. Du kan också minska värmen genom att ta bort frön från de torkade chilierna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg torkade chili i varmt vatten i 15 minuter för att mjukna. Häll vatten och chili i en mixer och blanda tills det är smidigt.
  2. Sauté lök och vitlök i olja. Häll i blandade chili och tillsätt resterande ingredienser. Koka upp och ta bort från värme och låt svalna.
  3. För en mjukare sås, återkyld sås till mixern och blanda tills den är jämn. Förvara i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka efter förberedelsen. Medan du kan använda såsen omedelbart, rekommenderas att du vilar dig i kylskåpet i minst 24 timmar före användning. Detta gör att alla smaker kan smälta väl.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 22
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 68 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)