Bakade Chiles Rellenos

Dessa chili rellenos är rostade, fyllda och bakade (och till och med rostdel av valfritt!). De är toppade med kryddig tomatsås för att gifta sig med smakerna av vad du än bestämmer dig för att göra dem till - se de många alternativen nedan.

Det första steget att rosta chilesna är helt valfritt. Vissa människor tycker att den tjocka chilhuden är svår att smälta och rostning gör det möjligt att avlägsna den huden. Se hur man rostar Chiles om det är helt nytt för dig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Om du vill, stek chilesna till blister (och ta bort) huden. Du kan göra detta genom att chargera dem över en gasbrännare, vrida dem med tång efter behov eller genom att placera chili på en bakplåt och placera under en mycket het köttfärs tills den blåses på ena sidan, vrida och blåsning på andra sidan. När du väl har blivit förkyld, antingen wrap chiles i folie eller placera i en stor skål och täck och låt sitta och ånga i ca 15 minuter. Chiles skinn bör nu glida av lätt.
  1. Oavsett om du har rostat chiles eller inte, skära en slits i varje chile som börjar vid stamänden och gå ungefär halvvägs ner i chilen. Ta bort så många frön som möjligt från varje chili och sätt dem åt sidan.
  2. Värm en stekpanna över hög värme. Tillsätt oljan, lök och vitlök. Koka, omrör, tills doftande.
  3. För köttpåfyllningar: Lägg till markköttet, om du använder det, och koka, rör om tills köttet är kokt genom och brunning (det kan hända att du måste ta bort överskottsfett från pannan för att få bra brunning). Använd en sked för att avlägsna fett från pannan eller töm köttet på pappershanddukar. Återgå köttet till pannan, tillsätt salt till smak och limejuice.

    För ostpåfyllning: Överför de kokta lökarna och vitlökarna till en stor skål, låt dem svalna något, och kasta dem sedan med osten.

  4. Fyller chili med kött eller ost. Lägg i en mycket lätt oljad bakpanna och baka till chili är mjuka och fyllningen är varm, ca 20 minuter för rostade chili och 30 till 40 minuter för oroade chili.
  5. Under tiden förbereda Creamy Spicy Tomat Sauce .
  6. Ta bort chilierna och lägg dem med såsen (eller sätt chiliarna på plattorna först och lägg sedan på såsen). Servera med extra sås vid bordet för att människor ska lägga till som de vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 365
Totalt fett 16 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 231 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 4 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)