Kamado Joe Classic 18-tums Charcoal Grill

Cyniken kommer att berätta att detta är en röd (eller svart) version av Big Green Egg. Likheterna är så stora att den genomsnittliga personen förmodligen inte skulle kunna skilja skillnaden mellan de två. De lagar samma, jobbar på samma sätt, och den enda verkliga skillnaden är hur de är utrustade. Kamado Joe har börjat se bortom att bara lägga till extrafunktioner i standardfunktioner och har börjat innovera, vilket gör dem till en mer livskraftig kamado-lösning.

Pros

Nackdelar

Beskrivning

Guide Review

Den första prototypen för Kamado Joe gjorde det uppenbart att tillverkarna var stora fans av Big Green Egg. Kamado Joe har blivit rost för att vara ett bättre värde eller dämpat som ingenting annat än en knockoff av originalet. Utgångspunkten för denna grill var att det skulle vara lika bra som Ägget men innehålla stativet (eller boet), sidobord och några uppgraderingar till samma pris som Ägget. i princip ett mer komplett paket till samma pris.

Med några uppenbarligen djupa fickor bakom dem visade sig Kamado Joe vara ett marknadsföringsföretag, men kamado-marknaden är djupt mättad medan den är relativt smal. Verkligheten satt in, men Kamado Joe kom tillbaka 2014 med några nya innovationer som nu är standard på sina kolgrillar.

Först upp är den nya, flyttbara asklådan.

På den typiska kamado grillen måste du spruta ut aska från botten av grillen vilket är lite besvärligt och rörigt. Kamado Joe har lagt till en flyttbar askslåda som enkelt kan dras ut och dumpas.

Den andra nya funktionen är vad de hänvisar till som Divide and Conquer Flexible Cooking System. Inte det bästa namnet, men en ganska cool idé. I varje kamado grill med den mest grundläggande inställningen sitter matlagningen på en keramisk ring. Du kan som tillbehör lägga till en deflektorplatta (eller plattsättare) som tillåter grillen att göra indirekt matlagning och lyfter matrisen några centimeter. Kamado Joe's Divide and Conquer är ett speciellt rack som sitter inuti spisen som kan placeras på olika nivåer - en kombination av halvmånens matlagningsgaller och deflektorplattor. Detta ökar grillens mångsidighet och hela enheten lyser och allt kan lyftas ut i ett stycke för att komma åt elden. Detta är nu en standardfunktion på Kamado Joe grillar.

De flesta kamado grillar gör ett fantastiskt jobb med hög temperatur grilling och låg och långsam rökning och denna modell är inget undantag. Kamado Joe Classic 18-tums har många extra funktioner över standardpaketet Big Green Egg Large, men idag finns det en prisskillnad.