Grillade Tonfiskstektar med Rostad Pepparsås

Dessa tonfisksteg grillas upp varmt och snabbt och serveras med en fantastisk rostad pepparsås. Titta tonfisken mycket nära medan den grillar. Du kommer att vilja ta av det när det är kokt genom mitten och inte en sekund senare.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera 1/2 kopp / 120 ml olivolja med persilja, rostade paprika, scallions, 2 matskedar / 30 ml citronsaft, oregano, salt och peppar i en kastrull. Simma över låg temperatur under omrörning tills den är helt blandad. Ta bort från värme och lägg åt sidan och låt svalna i 5 minuter. Lägg såsen i en mixer och blanda tills den är jämn. Lägg såsen tillbaka i kastrullen, tillsätt kappor och håll varm.

Coat tonfisk biffar med kvarvarande olivolja och citronsaft.

Täck och låt sitta i 30 minuter. Förvärm grillen så varmt som möjligt. Säsongssteker med lite salt och svartpeppar. Lägg tonfiskstackar på en oljad grillkvalitet och laga i ca 4 till 5 minuter per sida eller tills det är klart. Tonfiskar är färdiga då köttet är ogenomskinligt genom mitten. Koka inte över tonfisk. Servera med rostad pepparsås sponad över toppen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 609
Totalt fett 38 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 103 mg
Natrium 610 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 2 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)