Bakad Harcha med Cornmeal - Harcha Dyal Dra (Badaz) - Harcha au Mais

Detta enkla marockanska receptet kan snabbt kastas ihop för oväntat företag eller som ett sista tillägg till ett tidtabell. Byt upp det genom att blanda i valfria russin, anis och / eller sesamfrön.

Medan panskriven harcha betraktas som ett bröd med kakor, harcha som bakats i ugnen ( harcha dyal ferran eller harcha au four ) är definitivt mer en kaka - det andra namnet harcha hlouwa (söt harcha). Anis, russin och sesamfrön kan tillsättas.

Båda versionerna av harcha är traditionellt gjorda med semolina (), men den här variationen inkluderar den likadana texturerad majsmjölen för tillsatt smak. Ägg, snarare än mjölk, ger det mesta av den vätska som behövs för att omvandla de torra ingredienserna till en deg.

Kakorna kommer att hålla i flera dagar i en lufttät behållare vid rumstemperatur eller frysa för senare service. Jag tycker att smaken förbättras efter en dag. Också prova dessa andra semolina kakor: Harcha dyal Ferran med russin, Anis och Sesam, Ghoriba med Semolina och Kokos Ghoribas med Semolina .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 170 ° C. Rikta ett stort bakplåt med pergamentpapper.

2. Du kommer att blanda och arbeta med degen för hand så det kommer att vara till hjälp att mäta ingredienser och få dem redo.

3. Placera semolina och majsmjöl i en stor skål. Tillsätt oljan och blanda den med fingrarna för att få en sandig blandning. Tillsätt i mjöl, socker, salt och bakpulver och blanda dem i halv- och majsmjölblandningen med fingrarna.

4. Om du använder anis, sesam eller russin, blanda dem i nu också. Lägg till vanilj och ägg och rör dem med fingrarna för att göra en mycket våt deg. Om degen inte är våt, försiktigt ät i mjölk, en matsked eller två åt gången, för att tillsätta den nödvändiga fukten.

5. Ta en stor sked av deg om storleken på en liten plommon (det blir lite för våt att forma lätt) och rulla det i semolina och sockergarneringen. När du är belagd kan du hantera degen försiktigt för att rulla den eller kasta den i din kuppade hand för att forma en boll. Placera bollen på ditt förberedda bakplåt och platta något.

6. Repetera med resterande deg. Baka harcha ca 20 minuter eller tills gyllene. Vissa människor föredrar dem på den mörka sidan; Jag gillar min ljusare i färg som visas.

7. Låt cookies ställa in kort innan de överförs till ett stativ för att svalna. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.