New Orleans franskt bröd

Gör denna New Orleans stil fransk bröd i baguette eller boule (boll) form. Det är det perfekta brödet för muffulett eller pojkocksmörgåsar, och det är underbart med gumbo eller för att koka upp saften av grillad räkor. Eller smäll det med vitlökssmör och baka det till ett fantastiskt vitlöksbröd.

Svampen för det här brödet är korrekt och sedan kylt över natten vilket förbättrar smak. Låt svampen komma till rumstemperatur nästa dag, tillsätt sedan de övriga degeningredienserna och knä för hand eller med din stativblandare och degkrok.

Jag använde inte en äggtvätt på dessa bröd, men du borste en på precis innan du bakade. Se äggtvätt för jästbröd och rullar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd paddlefästet på en stativblandare eller en träsked, kombinera svampingredienserna i en blandningsskål och blanda bra i ca 3 minuter. Strö med två teskedar mjöl, täck skålen med plastfolie och låt den stiga vid rumstemperatur i 4 till 5 timmar. Kyl över natten.
  2. Ta svampen ur kylskåpet 2 timmar innan du planerar att börja blanda resterande deg.
  3. När svampen har kommit till rumstemperatur, tillsätt de resterande degredienserna inklusive sockret, om det används.
  1. Blanda långsamt med en degkrok och knä sedan på medellång hastighet i 8 minuter, tills den är jämn och elastisk. Om knådning för hand, knåd i ca 10 minuter. Lägg till mer mjöl, om det behövs för att hålla degen från att hålla fast vid arbetsytan eller skålen.
  2. Låt degen stå i stativblandarens skål eller sätt tillbaka den i blandningsskålen om det är knådning för hand. Skydda med plastfolie och låt uppstå i ca 1 1/2 till 2 timmar tills det fördubblats i bulk.
  3. Kasta degen ner och forma till baguetter eller runda bröd. Täck med en kökshandduk och låt stå i ca 45 minuter.
  4. Betygsätt brödena med en halt, rakhyvel eller väldigt skarp kniv. (Köp en Lame From Amazon)
  5. Baka i en förvärmd 425 F ugn i 15 till 25 minuter, beroende på storleken på bröden. Spraya lite vatten på ugnsgolvet för att ge lite ånga 4 till 6 gånger under de första minuterna bakning.
  6. Bröden blir gyllenbruna och kommer att höra ihåliga när de tappas på botten. Om du använder en snabbläs termometer leta efter ca 190 F.

Går ca 2 pund, 10 uns degen, tillräckligt för 3 baguetter eller 2 små runda bröd.

(Köp en Baguette Pan Från Amazon)

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 216
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,117 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)