Classic Watergate Cake


Den här enkla Watergate-tårtan är gjord med pistasipudding-blandning, piskad toppning och en kakablandning. Pekannötter och kokosnöt lägger smak och konsistens till denna klassiska tårta. 7-upp läggs till kakan istället för vatten, men du kan använda klubb soda, Sprite eller liknande kolsyrad dryck.

Det fick förmodligen sitt namn, "Watergate tårta" från Watergate-inbrottsskandalen den 17 juni 1972.

Istället för en vit kakablandning gjordes den tunna kakan med en gul kakablandning. Kakan kom ut fuktig och smakfull. Rostning av pekannötterna och garneringskokosnötet för topping gav kakan ytterligare kokosnötsmak och -knäckning, och tillsatte lite fin färg.

Vissa recept kräver att den andra 1/2 koppen pekannötter sprutas över toppen av frosten. Känn dig fri att göra det på så sätt. Om du letar efter en kokoskaka med en skillnad är det här ett bra alternativ.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 350 F.
 2. Smörj och mjöl en 9-by-13-by-2-tums bakpanna.
 3. Töm den vita kakemixen i en stor blandningsskål med ägget, 1 förpackning med puddingblandningen, 1 kopp vegetabilisk olja och 7-upp. Med en elektrisk mixer på låg, kombinera ingredienserna. Öka hastigheten till medium och slå i 1 till 2 minuter. Vik i 1/2 kopp hackad pekannötter och 1/2 kopp kokosnöt tills den är väl blandad.
 4. Skeda smeten i den tillagade bakpannan och sprida den jämnt.
 1. Baka i den förvärmda ugnen i ca 35 minuter, eller tills en tandpetare som sitter i mitten kommer ut ren.
 2. Kyl kakan helt i pannan på ett ställ.
 3. När kakan har svalnat helt, bereda frosten.
 4. Kombinera Dream Whips två kuvert med mjölk och pudding; slå med en elektrisk mixer tills mjuka toppar bildar. Tillsätt det återstående paketet med torr pistasipuddingblandning och fortsätt att slå tills den är väl blandad. Vik i resterande 1/2 kopp hackade pekannötter.
 5. Sprid frosten över den kylda tårtan.
 6. Sätt kokosnoten i en torr stekpanna över medelvärme. Koka, steka ständigt tills kokosnoten är brunbrun. Ta kokosnoten på en tallrik för att svalna och sprut den sedan över frosten.
 7. Förvara kvarvarande tårta i kylskåpet i 4 till 6 dagar. Enligt Kraft Foodservice-webbplatsen kan den lagras i kylskåpet utan förstörelse för "flera dagar".

* Varje vegetabilisk olja kan användas för kakan, men en neutral smakolja - en med liten eller ingen märkbar smak - är det bästa valet. Canola, majs, safflor, solros, grapeseed eller avokadoolja är alla neutrala i smak.