Classic Beef Stroganoff

Gör den här läckra nötköttströken och servera den med heta smörgudlar, ris eller potatis. Lägg till en baskosad sallad eller vegetabilisk grönsak för en god och tillfredsställande måltid.

Skapad med en enkel stekpanna, upprätthåller denna version fortfarande alla klassiska smaker av den traditionella maträtten. Vi rekommenderar att du serverar det med potatis eller över splittrade smörgåsar. Ett strö av färskhackad persilja eller gräslök ger färg och smak till stroganoff. Liksom sauterade svampar. Se tips och variationer under receptet för ytterligare idéer, och några tips för att öka sås och gräddfil.

Medan det här receptet kallar för ömtåra, kan du använda ett annat anbudssänk. Tenderloin är dyrt, men det är utmärkt i stroganoff. Undvik överkokning av anbudet köttfärs eller törlur. Om du råkar använda en hårdare skära av nötkött, bara notera att det kommer att behöva mer simmering tid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär nötkött i smala 2 tum långa band runt 1/2 tum tjocka. Stänk köttet med salt och peppar och lägg åt sidan.
  2. Smält 1 msk smör i en medelstora kastrull. Blanda mjöl och koka, ständigt rör om i 2 minuter. Smörj gradvis in köttbuljong, omrör och koka tills den är tjock och jämn.
  3. Värme kvar 1 matsked smör och 1 msk olivolja i en stekpanna eller sautpanna över medelvärme tillsätt lökarna och laga, rör om tills löken är bara ömma. Lägg till köttremsor och snabbt bruna på alla sidor.
  1. Tillsätt biffen och löken till den tjockade nötköttsås. Täck och koka på låg i 10 minuter; rör om i gräddfil och värm till men koka inte.
  2. Ordna biffens stroganoff på en tallrik över smördegudlar eller varmkokt ris och garnera med den färskhackade persiljan. Det kan serveras med potatismos också. Lägg till en kastad grön sallad eller ångad broccoli för en utsökt och tillfredsställande familjen måltid.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 598
Totalt fett 32 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 173 mg
Natrium 585 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)