Aspargesquiche med svamp och tomater

Servera denna mångsidiga sparris, svamp och tomat quiche till lunch eller som en brunchmaträtt. Använd ett hemlagad pajbakverk eller en djupfrysta frusen skorpa. Fryst ångad asparges kan också användas i receptet.

Om du inte är ett fan av svampar , var god att släppa bort dem. Tillsätt lite mer sparris eller tomater, eller använd lite tärnad skinka eller smulad kokad bacon i quiche.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en kastrull täcka asparges med vatten. Koka över hög värme; minska värmen, täck och koka i 5 minuter, eller tills bara ömma. Töm och lägg åt sidan.
  2. I en stor stekpanna, värm smöret över medium låg värme; lägg till svampar. Saute tills svamp är ömt; lägg till gröna lökar och laga mat i 1 minut längre. Avsätta.
  3. Värm ugnen till 375 F / 190 C.
  4. Om du använder ett hemlagat konditorivaror, förbered det enligt ditt recept. Koka av konditorivaror, rulla ut det och sätt det i 9- eller 10-tums pajplattan. Rikta kakens botten och sidor av konditorivaror med folie och fyll i pajvikter eller torkade bönor eller ris. Alternativt kan du följa anvisningarna på din färdiga skorpa för att delvis skaka skorpan.
  1. Baka bakverk i föruppvärmd ugn i 8 minuter. Ta bort den delvis bakade skorstenen från ugnen till ett stativ; ta bort tappens vikter och folie. Minska ugnstemperaturen till 350 F / 180 C.
  2. Ordna de beredda grönsakerna och strimlad ost i cirkelbakverk.
  3. Vispa ägg och halv och halvt; tillsätt salt, peppar och muskotnöt. Häll äggblandningen över grönsakerna. Placera det fyllda pajskalet på ett stort kakan eller gelépanna. Placera i ugnen och laga i 45 till 55 minuter, eller tills fyllningen är inställd. En smörkniv som sitter i mitten ska komma ren ut.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 233
Totalt fett 18 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 160 mg
Natrium 234 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)