Apelsinsocker

Hur man gör orange-doftande socker

Orange socker är lätt att göra och lägger till den underbara doften av apelsin med bara en strö när du har den till hands. Jag tycker att den gör en underbar gåva om du lägger den i en fin glasburk och knyter ett band runt det.

Att göra apelsin socker

Det är lika enkelt som 1-2-3:

  1. Fina grytan av 1 orange i ca 3/4 kopp granulerat socker . Om du har en mikroplan är det här en bra plats att använda den, men en vanlig zester eller till och med en skarp paringkniv (vilket resulterar i större bitar) är också bra. Sör apelsinen över sockret för att fånga så mycket av de aromatiska oljorna som släpps under zesting som möjligt.
  1. Sätt blandningen i en mixer eller matprocessor och virvla tills sockret är jämnare och den orangefärgade zesten är snyggt införlivad i sockret. Om du har använt ett mikroplan för att skingra apelsin, är detta steg rent valfritt, men jag hittar den pulverformiga konsistensen som ger sockret det mest tilltalande.
  2. Överför det resulterande apelsinsockret till en ren skruvkanna eller annan typ av återförslutningsbar behållare.

Förvara det orangefärgade sockret vid rumstemperatur, precis som vanligt granulärt socker. Det håller mer eller mindre obestämt - igen, precis som socker!

Hur man använder orange socker

Orange socker är läckert lagt till allt som 1) kan använda lite extra sötma och 2) skulle dra nytta av en antydan av apelsin arom. Låt fantasin springa vild och gärna experimentera med överge. Här är några idéer för att komma igång: