Maple Flake Shortbread Cookies

Läckra lönnflingor ingår i dessa kakor med brunt sockerbröd. De är enkla att blanda och baka, och de kommer att tillfredsställa alla krävningar.

Maple flingor är knackiga små bitar av ren lönnsirap. De gör ett utmärkt smakämne för spannmål, sötpotatis, yoghurt och desserter. De är inte billiga, men de är en utmärkt ingrediens för särskilda desserter eller frukost. Jag sprinkla lite på min havregryn på morgonen.

Hela matar har små burkar av lönnflingor, men Amazon har dem ungefär 60% billigare i 1-pund väskor. (Köp Maple Flakes From Amazon)

Relaterad
Classic Shortbread
Brown Sugar Shortbread

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F (165 C / Gas 3). Lina två bakplåtar med pergamentpapper.
  2. I en blandningsskål med en elektrisk mixer, slå smöret med brunt socker och lätta och fluffiga. Tillsätt vanilj och beat tills blandat. Lägg lönnflingorna och mjölet och slå på låg hastighet tills de är väl kombinerade.
  3. Forma degen i små bollar och lägg på de färdiga bakplåtarna.
  4. Doppa en gaffel i konditorernas socker och tryck på kakorna för att platta något. De bör vara ungefär 1/3 tum till 1/2 tum i tjocklek.
  1. Baka kakorna i 20 minuter, eller tills de bara är lättbruna runt kanterna och på bottnen.
  2. Kyl kakorna på ställen.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Smält bort smörkakor

Jordnötssmörkorsbröd

Chokladkaka

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 77
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)