Frosttyper

För många människor är frosten den bästa delen av en tårta eller kaka. Jag klassificerar frosting i sex typer: smörglass, kokt, vispgrädde, royal glasyr, ganaches och glasyrer.

Butter

Smör eller margarin kombineras med pulveriserat socker, smakämnen och vätska. Pulveriserat socker används eftersom det löser sig lätt under slagen och innehåller en liten mängd majsstärkelse som hjälper till att stabilisera frostningen.

Det finns smörgåsfrusar som använder granulat, men det tar lång tid att göra och kan vara svårt. Classic buttercream innebär vanligtvis att göra en vanilja och slå sedan smör in i den tills en frostkonsistens uppnås. Jag föredrar enkla smörgåsfrusar, slår mjukat smör med pulveriserat socker, vätskor och smakämnen. Slå frostningen längre än vad du tror är nödvändigt för de smidigaste och fluffigaste resultaten. Det är verkligen inte möjligt att slå över denna typ av frostning.

Kokta Frostings

Syv minuters frostning är den klassiska kokta frostningen. Äggvita och socker, tillsammans med smakämnen, kombineras i toppen av en dubbelpanna. Blandningen värms försiktigt medan den kontinuerligt slås med en mixer. Använd en mixer om du väljer den här typen av frostning. du kan slå den för hand med en äggvamp, men det är verkligen svårt. När blandningen lagar mat, bildar en maräng som stabiliseras när den växer eftersom den värms upp.

Kokade glasyr håller sin form eftersom äggvita proteiner har koagulerats av värmen. Dessa frostmedel måste kokas till en temperatur på 140 grader för säkerhet. Dessa frostmedel är känsliga och kan absorberas i kakan om de inte ätas första dagen. Om du föredrar kan du använda marängpulver för att göra sju minuters frostning utan rädsla för matförgiftning från ägg.

Vispgrädde

Pulveriserat socker, smakämnen och vispad grädde gör vispad grädde - vad kan vara enklare? Återigen hjälper majsstärken i det pulverformiga sockret att stabilisera frostningen. Det är möjligt att övervinna denna typ av frostning, så slå bara tills fasta toppar uppträder när du slutar slå och lyfta rakaren rakt upp från frosten. Kakor, muffins, kakor och kakor med denna typ av frostning måste kylas.

Royal Icing

Denna glasyr används för att dekorera kakor och kakor. Du kan göra det från grunden, med hjälp av pulveriserat socker, äggvitor och vätska, men jag föredrar att använda marängpulver, som du kan köpa på bageriförsörjningsaffärer och till och med några livsmedelsbutiker. Marängpulveret kombineras med en vätska, sedan vanligtvis färgad med matfärgning. Den korrekta konsistensen för royal icing handlar om konsistensen av pannkaka smeten. Det bör flöda lätt eftersom det vanligtvis används i konditorivaror med dekorativa tips, men sätt snabbt så designen håller.

Ganaches

Denna fancy term är helt enkelt choklad smält med tung grädde. Denna frosting gör en vacker glänsande glasyr på kakor och kakor. Om du slappna av en ganache, slå den tills den är fluffig och stel och sedan bilda den i bollar, kommer du att sluta med tryffel.

Du kan också kyla och slå en ganache och använd det fluffiga resultatet för att snabbt frosta en lagkaka.

glasyrer

Glasyror är de enklaste frosten. Pulveriserat socker kombineras med en vätska för att bilda en tunn konsistens. Glasyr brukar hällas eller drizzles över kakor och kakor. Detta bildar en glänsande hård skorpa när glasyren sätter. Smält choklad kan användas som en glasyr på egen hand.

Frosting Recept