Äta ägg på en låg fet diet

Du behöver inte eliminera denna favoritmatstapel.

När man försöker äta en diet med låg fetthalt kan det ibland vara förvirrande att veta vilka livsmedel (utanför det uppenbara) är ok. Ägg har fått en dålig rap i det förflutna - främst för deras kolesterolhalt - men de kan vara en del av en hälsosam diet med låg fetthalt.

Kolesterolanslutning

Ägg har fördömts på grund av deras höga kolesterolhalt. Ett enda ägg innehåller cirka 210 mg dietkolesterol (ett märke, Eggland's Best, innehåller bara 180 mg per ägg), vilket fortfarande är mer än två tredjedelar av den dagliga gränsen på 300 mg som rekommenderas av American Heart Association.

Men med forskning som tvivlar på att det finns en direkt koppling mellan dietkolesterol som finns i de livsmedel vi äter och blodkolesterol som tillverkas av kroppen, rekommenderar kommittén för kostrådgivning 2015 att avlägsna dagens 300 mg per daggräns . Många faktorer påverkar våra kolesterolnivåer, inklusive familjehistoria, kost, ålder och om vi röker och tränar. När det gäller kost, finns det bevis för att vårt intag av mättade fetter och transfetter har en större inverkan på blodkolesterolnivåerna än vårt intag av dietkolesterol.

Fetthalt

Det är sant att många kolesterolhaltiga livsmedel också är höga i mättat fett eller transfett. Men ägget är inte en av dem. Ett ägg har 5 g fett (ca 8 procent av det dagliga värdet), varav endast 1,5 g är mättat. Eftersom ägg ofta avnjutas med fetma livsmedel som ost (i krypterade eller omeletter) eller stekas med bacon och korv, ses de som en fetma mat - men det är bara genom association.

Om övriga ingredienser ätas tillsammans med ägget är friska, då ingår ägg i en fetthaltig diet en vis idé.

Näringsämne täta

Förutom att vara fettfattig, fylls ägg med näringsämnen. Ägg är en bra proteinkälla och innehåller mer än ett dussin vitaminer och mineraler, inklusive järn, zink, folat, fosfor, riboflavin och vitaminerna A, D, E och B-12.

De packar ganska näringstest för cirka 70 kalorier vardera.

För en premie kan du också köpa ägg som innehåller omega-3 essentiella fettsyror. Omega-3-fettsyror, som inte kan produceras av kroppen, anses minska risken för hjärtsjukdom. Dessa berikade ägg ger samma mängd hjärt-friska omega-3 fettsyror som en 3-ounce servering av fet fisk som lax.

Yolks vs Whites

Allt fett och kolesterol hos ett ägg finns i äggulan, och det mesta av proteinet är i det vita. För att få ut mesta möjliga av ditt äggbidrag kan du skära ut några av äggulorna i våra recept. Den allmänna tumregeln är att använda två äggvitorer för varje helt ägg som krävs. Om du inte gillar idén om en äggvitt omelett eller förvrängd äggvita, trimma fettet och kolesterolet genom att använda ett helt ägg och två äggvitor per person istället.

Tänk på att ökad mängd äggvita kan påverka vissa recept, särskilt bakverk. Om dina kakor är för täta när du bara använder äggvita, använd en blandning av hela ägg och äggvitor istället (igen med hjälp av två vita i hela äggformeln).

Ägg den låga fettvägen

Även om ägg själva kan vara lågt i fett betyder det inte att äggskålen kommer att förbli låg i fett om den är lagad i massor av smör eller med massor av ost.

Så matlagningsmetoden är viktig - pochera dem, krympa dem och göra veggiefyllda omeletter. Om du använder nonstick kokkärl och skillets behöver du inte använda smör. Lägg ost sparsamt med hjälp av mager ost eller små mängder stark, smaksatt ost.

Om du hellre vill undvika att använda hela ägg kan du använda ett av de många äggbyten som finns tillgängliga, vilket fungerar bra i de flesta rätter. Äggbyte använder äggvita som bas och innehåller färgämnen, aromämnen och ibland vegetabilisk olja. Vissa sorter saknar många av de viktiga näringsämnena som finns i "riktiga" ägg (andra har vitaminer och mineraler tillsatta för att kompensera), men de är utan tvekan lägre i kalorier, fett och kolesterol.