Är Kakaosmör Vegan och Mejerifri?

Goda nyheter, ja, kakaosmör är mjölkfritt och vegan! Medan många i mjölkfria och veganska samhällen ser ordet smör och antar att kakaosmör innehåller mjölk, så är det inte så. Kakaosmör är faktiskt den feta delen av kakaobönan och är en helt vegetarisk fettkälla. Det är detta fett som är direkt ansvarig för smält-i-mun-kvaliteten på choklad, vilket i huvudsak är kakaosmör som har rekombinerats med kakaofastämnen som kakaopulver .

Användningar för kakaosmör

Kakaosmör är ett mångsidigt skönhetsverktyg. Det är en utmärkt fuktkräm. Det rekommenderas ofta för användning på ärr och sträckmärken eftersom det faktiskt kan hjälpa till att läka huden. Ännu bättre är det helt naturligt vilket innebär att du inte lägger några hårda kemikalier på din hud. Även om de med känslig hud alltid ska göra att de använder rent kakaosmör. Kakaosmörs helande och fuktgivande egenskaper gör det också till en bra brännsalva. Den kan användas på samma sätt som aloe vera-växten. Du kan även använda den för att behandla mindre utslag. Se dock till att du bara använder rent kakaosmör för eventuella första hjälpen behandlingar. Tillagd alkohol och dofter kan skada brännskada.

Kakaosmör fungerar också som en underbar läppbalsam. Det är fuktgivande egenskaper gör det också till en bra barberkräm. Om du vill förhindra rakhyvelbränna gnugga mer kakaosmör på din hud när du är klar kommer det att hjälpa dig att lugna din hud.

För de som gillar att bli snygga, använder många DIY tvål och fuktkräm recept med kakaosmör som bas. Personliga fuktgivare gör bra kostnadseffektiva presenter.

Varför är några chokladstänger märkta mejeriprodukter?

Tyvärr lägger många chokladtillverkare mjölkbaserade ingredienser som kasein, vassle, mjölkfastämne, mjölkpulver och andra ingredienser till sina chokladstänger, eller deras choklad bearbetas i en anläggning som även behandlar mjölkprodukter och som följd innehåller spår av mejeri.

Om du letar efter vegansk choklad, håll dig till mörk choklad och var noga med att kolla på etiketten.

Matlagning Med Kakaosmör

Kakaosmör har många av samma hälsofördelar som att äta en fin bit mörk choklad. Det kommer också att ge din maträtt bara en antydan om en choklad smak. På grund av detta kakaosmör används ofta som ersättning för regelbundet smör i efterrättskål för att lägga till en extra söt spark. En annan fördel med att laga mat med kakaosmör är att det brinner vid mycket hög temperatur. Det innebär att du kan laga köttet på en högre flamma utan att oroa dig för att bränna smöret.

Hälsofördelar med att äta kakaosmör

Medan de flesta föredrar att få sin kakao från mörk choklad, har kakaosmör samma hälsofördelar. Den är full av antioxidanter och mineraler som bland annat magnesium , koppar och mangan! Studier har visat att kakaosmör också hjälper till att öka hjärthälsan genom att sänka blodtrycket. Liknande studier säger också att det hjälper till med immunsystemet. Kakaosmör är dock högt i fett och måste konsumeras i mått som alla goda saker.