Vad agar-agar är

Agar-agar (eller agar) är ett vegetariskt gelatinutbyte producerat av ett sortiment av tångplantage. Den geléliknande substansen, som erhålls från röda alger, består av subenheter av sockergalaktosen och uttalas som "AH-gahr." Kallas också gräs och japanska kanten, den vita och halvtransparenta grönsakgelatin innehåller några kalorier och är en utmärkt källa till kalcium, järn och fiber.

Den säljs i asiatiska och hälsokostaffärer i både fling-, pulver- och barvaror, och kan användas i flera mejerifria och veganska recept som ett stabiliserande och förtjockningsmedel för vanilter, puddingar, såser och till och med vegetariska marshmallows.

Hur man använder Agar Flakes i ett recept

Tången kokas vanligen i en gel, pressas, torkas och krossas sedan för att bilda agarflingor. Agarflingor kan användas som förtjockningsmedel och löses snabbt upp efter kokning eller kokning. Kom ihåg att lösa agar före konsumtion i varmt vatten. Detta kommer att låta agaret helt lösas i stället för att stelna i en receptblandning. För att använda agarflingor i ett recept kallar traditionella instruktioner normalt en matsked agarflingor till varje kopp vatten eller juice, även om mätningarna kan variera från recept till recept.

Liksom djurbaserad gelatin löses agar i en vätska i en liten kastrull över medelhög värme, kokas och sedan simmeras tills den är något tjock i cirka fem till sju minuter.

Sedan kyles det i kylskåpet tills det är kallt. Överväg att göra ett lätt recept, som vegansk chokladpudding , om det är första gången du lagar mat med agar.

Använd agarpulver för att göra anmitsu

Agarpulver kan användas för att göra läckra puddingar och geléer, som en körsbärsblommemjölkspudding, kaffejelly eller den klassiska Anmitsu japanska maträtten.

Anmitsu är en traditionell sommar efterrätt som har agarjelly kuber, azuki bönor pasta, mochi, olika frukter, glass och ärter. Dessa olika smaker och texturer skapar en harmonisk japansk smak och kan göras på mindre än 30 minuter.

Hälsofördelar med agar

Agar används ofta som laxermedel eftersom det innehåller 80 procent fiber och rör sig snabbt genom matsmältningssystemet. Denna växtbaserade mat har ingen sant smak eller lukt men blir fast i recept, till skillnad från djurgelatin, vilket ofta är en krämig konsistens. Agar används också för att behandla sjukdomar som diabetes och förstoppning. Det gör också att människor känner sig fulla på grund av sin bulking effekt och kan fungera som aptitskyddsmedel. Rik på mineraler är agar full av väsentligt näringsvärde som kalium, magnesium och folat.

Det finns inget socker, fett eller kolhydrater i agar, vilket gör det till ett hjälpmedel för viktminskning. Faktum är att det ofta används som huvudingrediens i The Kant Diet, vilket är en populär viktminskning plan i Japan. Kanten Diet innehåller ofta agar som förtjockningsmedel i soppa eller som efterrätt. Människor äter också snacks som Mizu Yokan, som är gjord av en röd bönpasta eller tepulver.