Vad är betade ägg?

Lär dig vad din kartong säger

Pasturerad ägg kommer från beteslagna kycklingar. Medan "betesmark" kan användas för att beskriva alla djur som är upptagna för kött eller ägg används oftast "fjäderfä" för att beskriva fjäderfä och ägg från kycklingar som har höjts som du föreställer att en kyckling skulle vilja leva: de går runt i öppna fält och skogar, de jagar och peckar för mat, och de går tillbaka till ett hönshus på natten för att rosta, bo och lägga ägg.

Utan tvingad smältning och ljus är betade ägg också säsongsbetonade , du får se mer tillgänglig på vår och sommar, med tillgångar som dyker ner i höst och vinter.

Pastured, för det mesta betyder att djuret fick leva på en bete för det mesta av sitt liv. När det gäller kycklingar kan "betesmark" innebära ett betesmark, en äng, lövfält eller till och med skogar.

Resultatet i ägg är enormt: De har djupa gula, till och med apelsinblommor från deras gröna rika och varierade kost, och de vita är klara och hoppiga.

Gör Pastured Hönor Bara Ät Gras?

Det enkla svaret är nej. Men det beror på att, till skillnad från gräsmatade kor , vill kycklingar inte naturligtvis bara äta gräs. Pastured kycklingar får lov att jaga och peck för mat som kycklingar vill göra. De äter inte gräs, trots hur det ser ut när en kyckling träffar en äng, men söker främst frön och insekter. De kommer också att äta enstaka små gnagare eller reptil kastas om de kan fånga dem!

Slaktkycklingar får ofta ett tilläggsfoder på vintern eller under torra månader. Detta flöde kan eller inte kan certifieras organiskt (om ägget också är märkt "organiskt" så skulle fodret behöva vara certifierat som sådant).

Ätas ekologiska ägg?

Ibland är de och ibland är de inte; det är en separat fråga.

Ägg kan vara organiska men inte betesmarker, och de kan betas men inte certifierade organiska. Eftersom de inte är trånga tillsammans i ohälsosamma förhållanden tenderar betesna kycklingar inte att få onödiga antibiotika eller hormoner. Om ägget är märkt organiskt kommer de inte från kycklingar som behandlades med heller.

Så vad betyder det egentligen?

"Pastured" har ingen juridisk mening eller certifieringsprocess. Det finns människor, för att vara säker, vem slår en "betesmark" på sina ägg trots att kycklingarna verkligen bara har en utomhuskörning vid sidan av kycklinghoppen. Visst, kycklingarna är bättre än i en jordbrukssituation, men de kör inte heller på betesmarker.

Sammantaget tenderar betesdjur att uppfostras på små gårdar och bönderna säljer ofta på jordbruksmarknader och andra direkt-till-konsumentmetoder eller genom samarbete. Det är vanligtvis lätt att ta reda på mer om en särskild gård som säljer betet kött eller ägg eftersom de ofta är rättmätigt stolta över hur de bryr sig om sina djur.