Är Choklad Vegan?

Efter "Var får du ditt protein från?" , en av de vanligaste frågorna om veganer är "Vad med choklad? Är choklad vegan?" Om du är något av en smart talare, är ett enkelt svar på detta, "Visst! Choklad kommer från bönor!" Vilket är självklart sant. Choklad kommer från kakaoträdet, vilket gör det självklart, vegan.

Men då kommer den omnivorösa frågeställaren sannolikt bara att ge dig en förvirrad och tom stirring, eftersom det inte är klart det svar de förväntade sig.

Har du fått din sarkasm ur vägen, kommer du förmodligen att lyckas få ett allvarligt svar.

Ingredienser i Choklad

Choklad själv kommer från en växt, vilket gör det vegan, ja, men i processen från att gå från trädet till mataffären, tillsätts en mängd tillsatser, inklusive socker och mjölk eller mjölkfett. En choklad av god kvalitet kommer dock att ha ett högre chokladinnehåll, rena ingredienser och inga tillsatser. Ingredienserna kommer att vara enkla: kakao, kakaosmör , socker och ibland lecitin, och ibland vanilj. Och det är allt. En högkvalitativ choklad har faktiskt ganska många näringsfördelar , tro det eller inte.

Choklad av mindre kvalitet har en lång ingredienslista som tillsammans med billiga fyllmedel som matstärkelse och artificiella smakämnen ofta innehåller mjölk, mjölkfastämne eller mjölkfett.

Så medan de flesta choklad inte är veganer helt på grund av tillsatserna, är den goda nyheten att det finns gott om alternativ för vegansk choklad.

Allt som är märkt med "mjölkchoklad" innehåller vanligtvis mjölk och är därför inte vegan, men många choklad märkta "mörk choklad" innehåller också mjölk, särskilt lägre kvalitet och billigare varumärken. Några tillverkare har också börjat göra "mjölk" choklad från icke-mjölkbaserade mjölksubstitut som mandelmjölk eller rismjölk.

Hela mat och andra specialköpare bör bära några av dessa.

Var hittar man Veganskocka

Om du letar efter vegansk choklad finns det några märken av choklad som är mjölkfria, valfria och kaseinfria. Du kan hitta dessa choklad nästan var som helst, inklusive hos din vanliga mataffär. Det här är vad vi kallar "av misstag vegan", det vill säga de saluförs inte som veganer eller märkt som sådan, men de innehåller inga djuringredienser och är veganer eftersom de är högkvalitativa choklad utan tillsatser eller fyllmedel. Du kan också vilja söka en lokal chokladkaka, eftersom de troligtvis kommer att ha många olika veganalternativ.

"Oavsiktligt" Vegan Chocolate Brands

Mer Vegan Chocolate Brands

Här är några märken av vegansk choklad som är speciellt gjorda för att vara vegan och marknadsförs och märks som sådana.

De flesta av dessa veganska chokladvarumärken är också ekologiska och rättvisa.

Andra Vegan Choklad Behandlingar

Om det inte bara är chokladchips och chokladstänger som du letar efter, prova några av dessa andra veganska chokladkakor för att tillfredsställa även de mest angelägna av veganska chocoholics: