Äppel kanelglassad kyckling

Kycklingbröst är universellt älskade eftersom de är mjuka och saftiga när de lagas rätt och eftersom de kombinerar bra med så många olika ingredienser. Detta söta och lite kryddiga recept är ett fall i punkten.

Om du älskar kanel, öka mängden kanel i detta recept till en tesked. Denna entree är utsökt serveras med grillad asparges och franskt bröd.

Se till att du köper kycklingbröst som inte är större än 8 gram vardera. De större brösten kommer från äldre höns och är bäst braiserade eller stuvade. De kommer att vara tuffa om du lagar dem som receptet.

När du grillar kyckling, se till att du lagar mat på medelstora kol. Kyckling behöver lite tid att laga mat. Om kolerna är varmare än medelstora kan det brinna köttet innan de inre kokarna går igenom. Faktum är att indirekt värme är ett av de bästa sätten att laga kyckling. Placera en grillpanna i kolhydratets mitt och stapla kolar runt den. Om kycklingen kokar för snabbt, lägg den över den del av gallret som inte har kol.

Koka alltid kyckling till 165 ° F som testad med en pålitlig kötttermometer . Kyckling tillagad till någon lägre temperatur än den som kan innehålla farliga bakterier.

Låt kycklingen vila efter att den kommer från grillen i 5 till 10 minuter så att juicerna kan omfördelas. Sedan njut av varje saftig och smakfull bit!

Servera denna kyckling med lite hett ris eller pasta, en gelatinsfruktsallad, några hemlagade och enkla middagsrullar och en glasspai eller brownies till efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered och förvärm grillen så att kolen är medelstora. Se till att grillstället är mycket rent. .

2. Samtidigt, i en liten skål, kombinera äppelmos, applicera gelé, honung, honung Dijon senap, kanel, salt och peppar och rör om att kombinera.

3. När du är redo att laga mat, smörj grillstället med en pappershandduk doppad i olja.

4. Borsta äppelblandningen på kycklingen och sätt på grillen 4-6 "från medelstora kol.

5. Koka kycklingen i 15-20 minuter, vrid ibland och borsta ofta med geléblandning tills kycklingen inte längre är rosa och intern temperatur når 165 ° F.

6. Kassera eventuell kvarvarande geléblandning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 815
Totalt fett 47 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 279 mg
Natrium 323 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 88 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)