Vitlök-Citron Rotisserie Kyckling

Denna grillade kyckling har en fantastisk vitlök och citron smak kompletterad med den smakliga gnugga blandningen. En härlig rotisserie kyckling passar för alla tillfällen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm grillen för hög värme och ordna tillagning av rotisserie . Ta bort fett som finns i kycklinghålan och tvätta grundligt inuti och utåt. Blot kyckling torr. Gnid med halva vitlök och sedan med hälften av citron. Applicera lite av gnidningen på kyckling, och placera kvarvarande citron och vitlök inuti. Truss kycklingen och borsta ut med olja. Tillsätt resterande gummiblandning . Lägg kyckling på spytten säkert. Koka kyckling tills huden är en djup guldbrun färg och köttet kokas igenom.

Ca 1 1/4 till 1 1/2 timmar. Kycklingens interna temperatur bör vara mellan 165 och 170 grader F / 75 grader C. Överför kyckling till en stor tallrik, täck och låt vila i 5-7 minuter före snidning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 780
Totalt fett 45 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 251 mg
Natrium 1,016 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 81 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)