Tyska Spent Kornbröd Biertreberbrot Recept

Detta tyska receptet på spannmålsprodukter bröds med bryggerens spannmål, rester från bryggning, som kallas der biertreber. Brödet från dem är känt som biertreberbrot.

Det spenderade kornet läggs vanligtvis i en vanlig deg tillsammans med valfria nötter eller russin, vilket ger ett bröd med ökat protein, fiber och smak.

Om du har vänner eller familj som gillar att brygga sin egen öl, låt dem spara det spannmålsprodukter du har för att prova din hand vid detta brödrecept. Här är en 100% helvete-version.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör degen

 1. Lägg i mjöl, salt, jäst, spannmål, honung, smör, ägg och mjölk i skålen med en stabil mixer.
 2. Blanda på låg hastighet tills degen kommer ihop och bildar en slät boll och knådar sedan ca 5 minuter. Naturligtvis kan du blanda det här för hand, men det tar lite längre tid.
 3. Vänd ut på en lättmjölad bräda och knä till tills den är mjuk och elastisk, forma sedan i en boll, sätt i en lätt oljad skål, vrid en gång till kappa, täck och låt den stiga till dubbel, ca 1 timme.

Forma degen

 1. Dela degen i halva för två små bröd (ca 12 uns) eller lämna som för en större bröd (ca 1 1/2 pund).
 2. Form i en batard på ett pergamentfodrat bakplåt eller placera i en skål som har belagts med matlagningsspray.
 3. Täck lätt med smurt plastfolie eller en lite fuktig, ren kökshandduk.
 4. Låt stiga tills det fördubblats, ungefär 1 timme. Efter ca 30 minuter värm ugnen till 350 F (180 C) för en bröd i en panna eller 450 F (230 C) för en handformad batard. Om du har en brödsten, lägg den i ugnen nu.

Baking a Batard

 1. En batard bakas med ånga under de första 15 minuterna, då bör ugns temperaturen vridas ner. Läs mer om att förbereda ugnen för ånga här.
 2. Kort före bakning slashar du brödena i ditt favoritmönster.
 3. Om du använder en brödsten, damm den med majsmjöl och försiktigt överföra den uppblåsta batarden till stenen med en skal, om du har en. Annars, baka den på ett pergamentfodrad kakan.
 4. Använda ånga som beskrivet , i 10 till 15 minuter, sänk sedan temperaturen till ca 400 F och baka tills brödets inre registreras vid 200 F eller högre.
 5. Kyl minst 30 minuter på ett trådställ före skivning.

Baka en spannmålspanna

 1. Slash den övre delen av brödet och baka i 40 minuter eller tills den inre temperaturen är minst 200 F (95 C).
 2. Låt brödet svalna på ett ställ för att säkerställa att luften flyter hela vägen och torkar brödet. Kyl minst 30 minuter före skivning.

Andra platser att hitta spenderad spannmål

Om ingen vet du gör sin egen öl, gå till en lokal mikrobryggeri och fråga efter några.

Jag gjorde. Jag tog en ren behållare som de gärna fyllde. Eftersom de inte använder det, var det gratis, men jag gav dem en brödbröd som ett tack!

Vissa bryggerier ger sina spenderade spannmål till lokala grisar och nötkreatur gårdar för att foder boskapen. Kornet är väldigt näringsrikt och ett lätt smältbart protein.

Spentkorn används också för att skapa biobränsle.