Smoky Cedar Plank Salmon

Det kan inte nekas att grillad fisk är utsökt, men det kan vara knepigt att hålla det från att bokstavligen falla genom sprickorna. Ange träplankor , som båda håller fisken i ett stycke och infiltrar den med fantastisk smak. Denna Smoky Cedar Plank Lax får en stint i en djärv marinaden med vitlök, rökt paprika, mint och den lätta tangen av citron. Resultatet är fuktig, läckert salig lax som blir höjdpunkten för din nästa grill.

Recept Tips: Rökt (Ej regelbunden) paprika är viktigt för att uppnå smaken i denna marinaden. Varumärkena McCormick och Pereg är två som erbjuder kosher-certifierad rökt paprika; båda är certifierade av den ortodoxa unionen (OU) .

Denna smakfulla marinaden är otroligt mångsidig - prova med kyckling, fast vit fisk som hälleflundra, tofu eller grönsaker - med eller utan cederplank. Det fungerar bra för ugnsbakade måltider också.

För enklare hantering och bästa smakinfusion, välj en cedarplank som är både lite bredare och längre än snittet av lax.

Kosher Anmärkning: Även om fisk anses vara en pareve , nämns det i Shulchan Aruch att matlagning av fisk och kött tillsammans anses vara en sakana eller fara för ens hälsa. Många ortodoxa judar lagar därför inte fisk på köttgrill, men det finns variationer i praktiken, inklusive:

Prata med en betrodd rabbi om du har frågor om acceptansen att använda cederträplaner för att laga fisk på köttgrill.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera cedertanken i en grunt bakfat, täck med kallt vatten och suga i minst 30 minuter.
  2. I en liten skål eller flytande mätkopp, vispa olivolja, citronsaft. vitlök, mint, paprika och salt. Placera laxen i en djup skål eller stor zip-top fryspås. Häll marinaden över fisken, locket eller tätningen, och kyl i minst 30 minuter, eller upp till 2 timmar.
  3. Förvärm grillen till medelhög. Placera laxens hudsida ner på cederplanken och kassera eventuell kvarvarande marinade. Placera planken på grillen, sänk grilllocket och grilla tills laxen kokas igenom, ca 15-20 minuter. Använd en stor spatel, försiktigt överföra planken till en tallrik. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 402
Totalt fett 26 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 89 mg
Natrium 281 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)