Lätt ris med lång ris ris Risotto

Överraskande verkar regelbundet långkornigt ris i denna risotto, vilket förmodligen skulle vara en chock för purister, som alltid använder arborio-ris.

Du kan använda så lite som 4 koppar eller så mycket som 6 koppar buljong i detta recept. Om inte gillar en rinnande risotto , använd mindre belopp. Om du gillar din risotto soupier måste du lägga till mer buljong.

Det enda tricket mot risotto är att störa det hela tiden. Denna omrörning verkar upp riset när det lagar mat och tvingar det att släppa stärkelse i vätskan, vilket förtjockar risotto för att ge den den karakteristiska krämiga och flätiga texturen.

Servera detta enkla och klassiska recept med en fin grönsallad . Ett glas vitt vin eller iste är det perfekta komplementet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär kycklingbrösten i 1 1/2 tums bitar och strö över salt och peppar.
  2. Värm olivoljan över en medelhög värme i en tung kastrull. Tillsätt lök och vitlök och koka i 5 minuter tills det är ömt, rör om ofta.
  3. Lägg sedan på kycklingbitarna i kastrullen och koka och rör om tills kycklingen börjar brinna något, ca 3 minuter. Tillsätt riset och rör om till kappa. Koka i 2 minuter över medium värme, omrör hela tiden.
  1. Tillsätt 1 kopp kycklingbuljong till kastrullen och koka tills vätskan är reducerad, ständig omrörning.
  2. Fortsätt att tillsätta kycklingbuljongen för att hålla riset täckt i vätska, rör om ofta. Se till att det mesta av vätskan absorberas av riset innan du lägger till mer. Den totala koktiden ska vara cirka 25 minuter, eller tills riset är ömt.
  3. Tillsätt basilika, ost och smör till grytan strax före servering och rör om att smälta.
  4. Täck krukan och låt den stå i fem minuter från värmen och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 871
Totalt fett 47 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 849 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 2 g
Protein 75 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)