Jul godis recept

Detta smaksatta hårda godis gör underbara och läckra hemlagade julklappar till vänner och familj. Innan du börjar, ha alla dina ingredienser och verktyg färdiga nära kaminen. Spruta lätt ditt matlagningsskikt med nonstick matlagningsspray innan du börjar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ihop med socker, majssirap och vatten i en 2-kvarts gryta. Rör om mediet värme tills socker upplöses. Sätt in godistermometern, se till att den inte rör på botten av pannan. Koka upp blandningen utan omrörning, tvätta eventuella sockerkristaller som bildas på sidorna av pannan med en våt pastryborste.
  2. Ta bort sirapen från värmen så snart blandningen når 300 F, eller tills sirapsdroppar bildar hårda, spröda trådar i kallt vatten. Efter att kokningen har slutat, lägg till flera droppar matfärg och smakämnet. Rör för att kombinera. Var försiktig med stigande ånga när du tillsätter smaken.
  1. Häll sirap på det lätt smorda kakan. * När sockerblandningen börjar sätta upp, kanske du vill göra med en stor kniv för att markera rutor. Kyl inte i kylskåp. Kyl helt. Lätt damm med pulveriserat socker på båda sidor, borsta av överskott. Bryt i små bitar, och kasta sedan med mer pulveriserat socker.
  2. Förvara i lufttät behållare mellan vaxat papper.

* Ett alternativ är att hälla hett godis på en värmebeständig yta täckt med siktat pulveriserat socker. När godiset är något avkyld kan det skäras med generöst oljad sax i små rutor.

Du kanske också gillar

Martha Washington Candy

Kentucky Pulled Cream Candy

Crock Pot Chocolate Peanut Clusters

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 96
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 10 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)