Traditionellt Chaat Masala Recept

I de sydliga regionerna i Asien har Chaat Masala länge varit ett populärt sätt att krydda mat. Namnet självt översätts som en referens till kryddade smakfulla mellanmål. Chaat Masala har många olika varianter av recept men har fortfarande några kryddor. Till exempel kan du vanligtvis hitta asafetida , amchoor och svart salt som också är infödd till denna region.

Chaat Masala är mer än bara dessa tre kryddor, och för detta recept kombinerar vi också kummin, svartpeppar, ingefära, fänkål, cayenne, paprika och några andra! Personligen njuter jag av den här variationen bäst för att jag älskar den värme som cayenne ger såväl som de salta, bittra, sura och sura elementen som de andra kryddorna tillför. Du kommer också att märka när du gör detta så att jag bara inkluderar en nypa salt.

Salt hjälper verkligen att runda ut den allmänna smaken av blandningen som helhet, samtidigt som man accentuerar några kryddor som annars skulle gå obemärkt.

Förutom den extra ingrediensen kommer du också att se att detta recept kräver att rosta några av kryddorna. Det finns inget behov av att skrämmas om du aldrig kokar kryddor. Det viktigaste att komma ihåg när man gör detta är att inte låta kryddorna brinna. När du är i tvivel dra dem ut! Även en lätt toast är bättre än ingenting.

Och medan du kan hoppa över att rosa dem helt och hållet, rekommenderar jag starkt att du gör som smaken inte är så imponerande om du inte gör ristningen. Lycka till!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Det är avgörande i detta recept att skåda alla hela kryddor som är listade för Chaat Masala. Detta gör det möjligt för vissa essentiella oljor av dessa kryddor att släppas och skapa en otrolig smak.
  2. Gör detta genom att samla dina hela kryddor (i detta fall kumminfrön, fennikel och ajwain).
  3. Lägg en stekpanna på medium värme och låt värma upp.
  4. När det är varmt, sätt kryddan i stekpannan. Rulla dem runt var 10: e sekund eller så i ca 45 sekunder till 1 minut så de brinner inte. (Det är viktigt att stekpannan är torr, du behöver inte lägga till olja för att rosta dessa kryddor).
  1. När aromen är uppenbara och de har rostat i en minut eller två, häll dessa kryddor i en skål och låt dem svalna i ca 2 minuter. Lägg sedan dem i en kryddkvarn eller murbruk och slipa.
  2. Överför till en liten blandningskål. Lägg sedan till de andra kryddorna och mixa bra.

Chaat Masala kan sprinklas över rostad kyckling, salta bakverk, kokta grönsaker och till och med över frukt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 9
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 260 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)