4-Ingrediens majonnäs kex

Endast fyra ingredienser går in i detta överraskande enkla och läckra majonnäs kex recept. Mögelnån ersätter fettet som finns i de flesta kex recept och vinägerna i majonnäs gör kakorna lätta och fluffiga, på ungefär samma sätt som det gör för pajskorpa.

Detta är en droppe kex recept, vilket innebär att rullande och skärning inte krävs. Utbytet är 12 kakor, så du behöver två 6-brunns muffinburkar eller en 12-brunns muffinform. För ett ojämnare utseende kan lika höga köttdegg släppas på välsmörjda bakpåsar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F. Fett muffin burkar eller ett stort bakplåt och lägg till sidan.
  2. I en liten skål, kombinera självupptagande mjöl, majonnäs, 1 kopp mjölk och socker, om du använder. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade. Övermix inte eftersom det kommer att orsaka att kexna är tuffa.
  3. Släck smeten i muffinburkar eller på bakplåten åtminstone 1 tum från varandra.
  4. Borsta toppar med grädde eller mjölk.
  5. Baka i 12 till 15 minuter, eller tills det är guldbrunt.

variationer

Du kan göra dessa kex i en smidigt 9-tums bakfat. Skär i enskilda bitar medan det är varmt och servera med smör. Detta kexrecept är också perfekt för matlagning på toppen av en gryta medan det bubblar bort med locket på. Om du gillar ostlikt kex, lägg till 1/2 till 1 kopp strimlad ost till degen.

Fler kex recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 67
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 142 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)