Sött stil Hamssallad

Denna skinka sallad recept är super lätt att förbereda i en matprocessor, liten mathackare eller hakad för hand. Bäst av allt är det ett bra sätt att använda kvarvarande skinka som alltid verkar föröka sig i sig själv på semester.

Söt ättelack eller finhackade pickles smakar skinken perfekt och ett hackat, hårdkokt ägg lägger till en viss sak men känner sig fri att lämna den om du vill.

Förutom att äta som på en salladfodrad tallrik gör den också en fin fyllning för smörgåsar och aptitretare. Använd den för att fylla minsta smörgås bullar, croissanter, kex eller små rullar som är perfekta för baby shower, fester eller matchdagar sammankomster.

Till lunch eller middag servera smörgåsar med en kopp soppa, kastad sallad, potatisflis eller pommes frites. Om du är på en låg-carb-regim, höja smörgåspåfyllningen på blandade salladsgreenar eller romansalatblad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ihop i en medium skål den hackade skinkan, selleri och lök.
  2. Tillsätt majonnäs och blanda tills det är väl fuktat och tillsätt mer om det behövs.
  3. Lägg till hackade söta pickles eller sötnickeljuice, salt och peppar efter smak, hackad hårdkokt ägg och valfri hackad persilja. Blanda väl och kyl det tills det är klart att servera.
  4. Servera skinksallad på salladsbladen eller blandade salladgrönsaker eller använd den som fyllning för smörgåsar.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 164
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 160 mg
Natrium 280 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)