Savory Herb and Bacon Yeast Rolls

Dessa härliga ört- och baconjästrullar är en läckande kombination av bacon och örter, perfekt för att göra en middagsrulle eller form och baka som smörgåsar. De är otroligt läckra.

Baka ört- och baconrullarna för en semestermåltid eller söndagsmiddag, eller form dem till bollar för lunch eller frukostmackor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en kopp eller liten skål, lösa jästen i 1/4 kopp varmt vatten; avsätta.
  2. I en stor blandningsskål kombineras mjölken, sockret, saltet, vitlökspulveret, selleri salt, smält smör, timjan, rosmarin, ägg och 2 koppar mjölet. Tillsätt jästblandningen. Slå tills det är smidigt med en visp eller paddelfästet på en mixer. Rör i kvarvarande mjöl och bacon.
  3. Överför degen till en mjölad yta och knä i 8 till 10 minuter tills degen är jämn och elastisk. Eller använd en stativblandare med degkrokfäste.
  1. Smör en stor skål generöst. Samla den knådade degen i en boll och lägg i skålen. Vänd på alla sidor med smör.
  2. Täck skålen med plastfolie och låt degen stiga upp på en varm, uttagsfri plats i ca 1 1/2 timme, eller tills den fördubblats i bulk.
  3. Kasta ner degen och skär den i 24 enhetliga bitar. En köksskala är ett bra sätt att hålla dem i storlek. Forma bitarna i släta, spända bollar. Ordna i den smorda bakpannan. Skydda med en lätt kökshandduk och låt rullarna stiga i ca 45 minuter till 1 timme, eller tills nästan dubbelt i bulk.
  4. Smörj lätt en 13x9x2-tums bakpanna. Värm ugnen till 400 ° F.
  5. I en kopp vispa ägget och 1 matsked vatten för att göra ett äggtvätt. Lätt borsta en del av äggtvättblandningen över varje rulle strax före bakning.
  6. Baka rullarna i ca 15 till 20 minuter, eller tills de är guldbruna. Rullarna ska registrera ca 185 F till 190 F när de är färdiga.

Expert tips

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 469 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)